Önkormányzati választás 2010 | Ellensúlyt teremtene az MSZP

Ózd – Az észak-borsodi város vendége volt Mesterházy Attila. A Magyar Szocialista Párt elnöke a belvárosi séta után Farkaslyukba is ellátogatott. A kampány finisében a szocialisták első embere úgy látja: a választópolgárok segítségével igazi ellensúly lehet az MSZP a helyi önkormányzatokban és a megyei közgyűlésekben.

Az ózdi belvárosban, majd Farkaslyukban beszélgetett a párt helyi híveivel Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke szerint a helyhatósági választásokat nem lehet összehasonlítani az országgyűlési voksolással. Míg tavasszal a pártpreferenciák döntöttek a mandátumokról, addig most vasárnap az emberek a jelölteket támogatják, nem a szervezeteket.

Mesterházy optimista a szavazás előtt. Úgy gondolja, hogy a szocialisták egyensúlyt teremthetnek az önkormányzatokban és a megyei közgyűlésekben.

- A Fidesz bebizonyította, az elmúlt 130 napban, hogy nem minden úgy történt, ahogyan azt korábban vázolták. Nem emelték a pedagógusok, a rendőrök és az egészségügyi dolgozók fizetését, nem segítették ki a bajba jutott önkormányzatokat, és számos más fejlesztés is elmaradt a kormányváltás után. – jelentette ki Mesterházy Attila.

A szocialisták elnöke úgy látja: pártjának Ózdon is vannak olyan jelöltjei, akik a nehézségek ellenére képesek tenni a város fejlődéséért. Mesterházy Attila szerint a térségben továbbra is megmaradt az a szocialista bázis, amelyre támaszkodhatnak az MSZP jelöltjei. Úgy véli, a baloldali párt képvisel akkora erőt a megyében, hogy eredményesen zárja az október 3-i helyhatósági választást.

ÉM – ME