Önkormányzati választás 2010 | "Csak más lehet a politika…"

Kazincbarcika – Az önkormányzati választási kampányban eddig történt események arra késztettek, hogy a nyilvánosság erejét kihasználva próbáljak javaslatot tenni egy közös párbeszédre, illetve „találkozó” kezdeményezésére – idézte Moldván János, az LMP kazincbarcikai polgármesterjelöltje nyílt levelüket, amelynek tartalmával a hétfői sajtótájékoztatón ismertette meg az újságírókat.

Kezdeményezésük célja, hogy a szembenállás és a személyeskedés helyett a kampány hátralévő időszaka a város jövőjéről és tartalmi kérdésekről szóljon.

Szabó László, a kazincbarcikai 2. választókörzet képviselőjelöltje egy felhívásukat tette közzé, amelyben a jelölőszervezetekhez és a jelölttársakhoz fordulnak, hogy tartózkodjanak az etikátlan, elvtelen, a jelöltek személyiségi jogait is sértő megnyilvánulásoktól. Kérik őket, hogy a politikai sárdobálás helyett több tényszerű, konkrét programmal nyerjék el a választók bizalmát.

Ezt követően az LMP 10 barcikai képviselőjelöltje bemutatta programjának főbb elemeit. Ha lehetőséget kapnának, akkor többek között szeretnék elérni, hogy a városrészek ne egyenlőtlenül fejlődjenek. Az önkormányzatban a két nagypárt marakodása helyett békére törekednének. Abbahagynák az értelmetlen pénzszórást is. Felszámolnák a Libalegelő elhanyagoltságát, valamint kiegyenesítenék a Tardona-patak medrét. Azért is tenni kívánnak, hogy Kazincbarcika főutcáján ne zárjon be minden második kisbolt.

ÉM-BGy