Önkormányzati választás 2010 | A plakátháború folytatódik

Miskolc – “Átplakátozókat” fogott a jelölt.

Szerdán délelőtt a Vasas Művelődési Ház környékén autózva Szegedi Márton, a Jobbik polgármester-jelöltje arra lett figyelmes, hogy egy kisteherautó platóján álló két férfi dr. Kriza Ákost ábrázoló választási hirdetményt szerel fel a közvilágítás oszlopára, ám a plakátokat úgy rögzítették, hogy azok teljes egészében eltakarták a Jobbik-jelölt, korábban már az oszlopon lévő hirdetményeit. Mivel Szegedi Mártont a múlt hét végén azért vette őrizetbe a rendőrség rongálás szabálysértés miatt, mert eltávolított egy hasonló – éppen a jobbikos jelölt plakátját takaró – módon rögzített Káli Sándor-plakátot, most a rendőrség segítségét kérte. A bejelentésre kiérkezett járőr felszólítására a Fidesz-aktivisták levágták a Kriza-plakátot. Miután ezzel sikerült visszaállítani az „eredeti állapotot”, semmilyen jogcímen nem indult eljárás a Kriza-hirdetést kihelyező önkéntesek ellen.

A fenti történettel kapcsolatban tartott szerdán délután sajtótájékoztatót Szegedi Márton, ahol felszólította Kriza Ákost, hogy tegyen rendet kampánycsapatában, mert az ilyen manőverekkel csak a szocialisták malmára hajtják a vizet.

Nem kér bocsánatot Káli Sándortól Szegedi Csanád EP-képviselő. Erről szóló közleményében azt írja: a miskolci polgármesternek kellene bocsánatot kérnie az „általa tönkretett” több ezer miskolcitól. Mint megírtuk: Káli Sándor azért szólította fel bocsánatkérésre a jobbikos politikust, mert Szegedi Csanád azzal vádolta meg Káli Sándort, hogy az ő pressziójára vette őrizetbe a rendőrség Szegedi Mártont.

ÉM-SZP
hirdetés


hirdet�s