Önkormányzati választás 2010 | A felemelkedés záloga

Miskolc – Az összefogás és az együttműködés szükségszerűségére hívta fel a figyelmet dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje hétfőn délelőtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Hogy a város fejlődhessen, munkahelyek jöhessenek létre, szükség lenne 300-400 hektárnyi szabad, egybefüggő területre, ám ez Miskolcnak nem áll rendelkezésére. Emiatt át kellene gondolni egy esetleges együttműködés lehetőségét a megyeszékhely környékén található 44 településsel.

Mint dr. Kriza Ákos elmondta, gyakori ellenérv, hogy ha nem Miskolcon, hanem a környékén települ le egy vállalkozás, az iparűzési adó is oda folyik be – a jelölt szerint ezt a kérdést megállapodásokban tisztázni lehetne. Dr. Kriza Ákos úgy véli, a város és az egyetem közötti kapcsolatot is szorosabbá kellene tenni, hogy a tudományos, technikai vívmányok a miskolciak életminőségén javíthassanak. Emellett a polgármester-jelölt a város és a kormány illetve az EU közötti kapcsolat javításában látná Miskolc felemelkedésének lehetőségét.

ÉM-SZPSporthírek


hirdetés


hirdet�s