Önkormányzati választás 2010 | A Bábonyibércért harcol

Miskolc – Szemes István, a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület 13. választókörzetének képviselőjelöltje feljelentést tett dr. Zsíros Zsolt, a Miskolc Városi Ügyészség vezető ügyésze ellen hivatali visszaélés miatt – jelentette be sajtótájékoztatóján csütörtökön délelőtt a Szeme jelöltje.

A Bábonyibércen nagyon sokan nem rendelkeznek szigetelt szennyvíztárolóval, holott erre a jogszabályok egyértelműen kötelezik a szennyvízkibocsátókat.

Dr. Zsíros Zsolt a „kétséget kizáró bizonyítékok és egyértelmű törvényi szabályozás ellenére” sem tette meg azokat az intézkedéseket, melyek a törvényes rend helyreállítása érdekében kötelessége lett volna, ezzel – Szemes István szerint – hivatali visszaélést követett el, mivel a törvényt, szabályokat megszegőket jogtalan előnyben részesítette és a törvényes rendhez ragaszkodó állampolgároknak jogtalan hátrányt okozott. A Bábonyibérc kapcsán olyan bizonyítékok kerültek Szemes István birtokába, melyek álláspontja szerint a hivatali visszaéléseket teljes mértékben bizonyítja, amit dr. Zsíros Zsolton kívül a helyettese és az önkormányzat vezetője vagy megbízottja is elkövetett – tudatta a képviselőjelölt. A bizonyíték Szemes István szerint azt is alátámasztja, hogy dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője elkövette ellene a nagy nyilvánosság előtt a rágalmazást is – mivel azt állította, hogy a hatósági mulasztások, amikre Szemes István felhívta a figyelmet, nem valósak.

ÉM