Önkormányzati választás 2010 | "Érdemi részvételt a civileknek!"

Miskolc – A megyeszékhely lélekszáma rohamosan csökken, ezért is fontosnak tartja a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület, hogy a jövőben a város vezetése fektessen hangsúlyt Miskolc megtartó erejére.

Hircsu Ákos, az egyesület polgármesterjelötje és F. Nagy Zsuzsanna egyéni jelölt hétfői sajtótájékoztatójukon arról beszéltek: ehhez a munkahelyteremtés mellett a SZEME szükségesnek tartja a civil szervezetek működésének támogatását, érdemi részvételének biztosítását valamennyi önkormányzati kérdésben. Olyan önkormányzatot akar, amely gondoskodik a pártokhoz nem tartozók véleménynyilvánításának, érdekérvényesítésének működéséről. Olyat, amely a helyi társadalom számára is átlátható módon elismeri a civil társadalom, a nonprofit szektor jelentőségét, s képes – az eddigiekkel ellentétben (amire számos ellenpéldát soroltak) – a döntési, véleményezési, egyetértési, részvételi jogosítványokat és azok leghatékonyabb módjait biztosítani a civilek és csoportjaik számára a helyi közügyekben.

ÉM-SzK0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s