Öngyilkos merénylet egy dagesztáni katonai bázis ellen – legalább három halott

Legalább három katona meghalt, és több mint harmincan megsebesültek vasárnap Dagesztánban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta autóba rejtett bombáját egy katonai bázison – közölték helyi tisztségviselők. Az áldozatok száma jóval nagyobb lett volna, ha a merénylőnek sikerül eljutnia a bázis központjába – közölte a védelmi minisztérium.

Az öngyilkos merénylő helyi idő szerint nagyjából hajnali egy órakor törte át a Bujnakszk város közelében található katonai bázis bejáratát. A robbanóanyaggal megrakott Zsigulival a katonák sátortáborához akart eljutni, de a katonák azonnal lőni kezdték az autót, amely egy teherautónak csapódott és felrobbant – mondta a dagesztáni belügyminisztérium szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek.

A dagesztáni védelmi minisztérium közlése szerint három katona meghalt, és 32-en megsebesültek a robbanásban. Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint azonban öt halott van: hárman a helyszínen, ketten a kórházban haltak meg. Az AFP 35 sebesültről tud, akik közül ketten kritikus állapotban vannak.

A katonai bázison történt robbanás után egy közeli autópályán is bomba robbant, amellyel a bázisra tartó nyomozók autóját célozták. Abban a támadásban senki sem sérült meg – közölték helyi tisztségviselők.

A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget.

– Független Hírügynökség –