Önbizalomnövelő kövesdi nyitány

Önbizalomnövelő kövesdi nyitány
A Budapest Bank férfi kézilabda Liga első fordulójában hazai környezetben lépett pályára szombaton a Mezőkövesdi KC csapata: a borsodiak a PLER-t fogadták.

A negyedik percig kellett várni az első gólra, Juhász Z. indítás után volt eredményes, de ez csak a kezdet volt, mert az MKC olyan első harminc percet produkált, ami ritka a hazai élvonalban. Az első tétmeccs ellenére a borsodiak védekezése nagyon összeállt, a PLER játékosai csak elvétve tudtak ziccert kialakítani a kövesdi kapu előtt. Juhászék viszont villámgyorsan indultak, ezért néhány perc leforgása alatt megnyugtató előnyt szereztek, 5-1. Hiába kért időt a vendégek edzője, a hazai „gyorsvonatot” nem tudták lefékezni, szélen Papp volt elemében, Fekete minden szögből pontosan lőtt és Juhász K. lövéseire sem volt fővárosi ellenszer.
A kilencgólos megnyugtató előny tudatában kicsit álmosan kezdték a második félidőt a házigazdák. A több válogatottal felálló PLER ezt meg tudta lovagolni és közelebb zárkóztak. Elsősorban Lendvay volt ekkor elemében, de látva a bajt Rosta István hamar rendezte a sorokat. 17-12 után fokozatosan visszaállt a rend, vagyis a 6-7 olykor 8 gólos hazai vezetés. A végén már csak a kövesdi győzelem aránya volt kérdéses, hiszen a vendégek ekkor már nem tudtak váltani: Mezőkövesdi KC – PLER KC 28-22 (15-6).
hirdetés


hirdet�s