Ózdra (is) készül a megyei kórház?

Ózd – Az egészségügyi témák voltak igazán fókuszpontban a szezonzáró megyei közgyűlésben. Ha pályázatot írnak ki rá, akár az ózdi kórház működtetésére is adhat be ajánlatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház.

Ha pályázatot írnak ki rá, akár az ózdi kórház működtetésére is adhat be ajánlatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. Ez derült ki a megyei közgyűlés tegnapi – nyári szünet előtti utolsó – rendes ülésén. Az ülésen ugyanis napirendi pont volt, hogy a tetsület járuljon hozzá, hogy a megyei kórház részt vegyen a Kazincbarcikai Városi Kórház funkcionális privatizációjában, amennyiben a kazincbarcikai önkormányzat új pályázatot ír ki (ezt a kazincbarckai önkormányzat tegnapi ülésén el is döntötték – a szerk.) Erre a testület igent is mondott, ám módosító indítványként azt javsolta az egészségügyi bizottság, hogy a hozzájárulás ne csak a kazincbarcikai kórházra, hanem a régió más egészségügyi intzéményeire is vontakozzon. A felvetés nyomán kiakult némi hatásköri vita, de közben arr ais fény derült, hogy a megyei kórház egy esetleges ózdi pályázat esetén foganatosítaná az egyébként megszavacazott lehetőséget.

Még nem tárgyaltak

Ózdi forrásból úgy tudjuk, hogy a nyár folymán még nem lesz napirenden a város kórháza további sorsának alakítása és a kazincbarcikai – olykor rossz – példákon okulva széles egyzetetés után szeretnék rendezni az egészségügyi intézmény sorsát.

Címkék: , , ,