21. Steelvent Miskolc Rally – Spitzmüller Csaba, Bazsó Attila: A kártyák le vannak osztva

Spitzmüller Csaba és Bazsó Attila
Spitzmüller Csaba és Bazsó Attila
Miskolc – Spitzmüller Csaba Eger után óvatos optimista. Új navigátorával, Bazsó Attilával az ORB értékelésében az ötödik helyen zárta a szezonnyitót, ami kellő alapot adhat a folytatásra.

A páros esetében nehézséget jelent, hogy az EVO X-es továbbra sem tisztult le, kisebb problémák folyamatosan nehezítik a dolgukat, így pedig nagyon nehéz tervezni, megbízni a technikában. A részeredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy az élmezőnnyel fel tudják venni a versenyt, de a kettősnek még rengeteg kilométert kell gyűjtenie ahhoz, hogy összeszokott csapatként dolgozzanak a versenyautóban.

– Nagyjából a helyünkön értünk célba az idei esztendő első futamán – tekintett vissza a szezonnyitóra Spitzmüller Csaba. – Lehetett volna jobb, de be kell vallani: rosszabb is. A nyíltsisakos küzdelemben nem állunk rosszul, sőt még engem is meglepett, hogy mennyire ott tudunk lenni a többiek nyakán. Helyenként még előttük is. Az viszont látszik, hogy Attilával még hiányoznak a kilométerek, de azon dolgozunk, hogy mihamarabb fél szavakból is megértsük egymást. Az irány jó, ebből a szempontból Egerben is sokat csiszolódtunk.

spici001_600

Az ORB mezőnye régen használt zempléni pályákra érkezik április utolsó hétvégéjén, Spitzmüller Csabának is alaposan vissza kellett tekerni az idő kerekét, hogy az itteni emlékeit felelevenítse. A 21. Steelvent Miskolc Rallyt ő is hazai viadalnak tekinti, ahol természetesen szeretne minél előkelőbb helyen zárni.

– Hol kell aláírni azt a papírt, ami a tavalyi második helyezésünk megismétlését garantálja? – kérdezett vissza a 2008-as abszolút magyar bajnok. Tény, hogy nagyon jó érzés volt, a 2014-es céldobogón végignézni a srácokon, hiszen akkor a miskolci pilóták kibérelték maguknak a dobogó mindhárom fokát. Egyet azonban látni kell, pokolian megerősödött a mezőny. Hozzánk képest a legnagyobb riválisok egy magasabb fokozatba kapcsoltak. Jó pilóták, jó autóban, így alaposan fel van adva a lecke. A kártyák le vannak osztva, de kérdés, hogy a keverés után kihez milyen lapok kerülnek. Azt viszont senki ne gondolja, hogy feltett kezekkel állunk oda a rajtba. A technikai sportban bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is. Éppen ez benne a szép.

A 21. Steelvent Miskolc Rally gyorsasági szakaszai kapcsán Spitzmüller Csaba megjegyezte: festői környezetben, remek pályákon versenyezhetnek, de igazából a zempléni utakon soha nem tudott jól szerepelni.

– A kétezres években két N-csoportos bajnoki címet azért ezen a vidéken ünnepelhettünk – jegyezte meg Spitzmüller Csaba. – Szép volt, rég volt, most az a feladatunk, hogy tartsuk a lépést a többiekkel, és a lehető legtöbb pontot, valamint kilométert gyűjtsük a versenyen. Az biztos, hogy a hangulatra nem lesz panasz. Örülök, hogy Miskolc belvárosában és a salakpályán is megmutatjuk magunkat, hiszen az emberek igénylik a rajtceremóniát és a prológot is. Emellett a Zemplénben is nagyon szeretik a rallysokat, amit igyekszünk majd a verseny napján meghálálni. Kíváncsi vagyok az ismeretlen, hosszú szakaszra is, ami adott esetben akár döntő szerepet is kaphat ezen a hétvégén. A változatos időjárásra is föl kell készülnünk, hiszen Zemplénben hóesésben is versenyeztünk már, gumikkal most is ellátjuk magunkat.

ÉM-ME