21. Steelvent Miskolc Rally – Kazár bravúrja a prológon

Akt.:
Kazár bravúrja a prológon
Kazár bravúrja a prológon
Miskolc – Sérült kézzel is megnyerte a 21. Steelvent Miskolc Rally prológját Kazár Miklós és Ferencz Ramón.

A Maximmun Racing Team kettőse az utolsó párban gördült ki a népkerti salakmotor stadion ováljára, ahol legyőzte az egri futamgyőztes Herczig Norbertet. Nem sokkal később az is kiderült, hogy ez a siker a körverseny első helyét jelenti a bajnoki címvédő számára.

Az ORB élmezőnye már szürkületben csapott össze egymással a több órás eseményen, ahol előbb a Rallye2 nyolcvan autóját, majd az egyre népesebb historicos egységeket láthatta a többezres közönség. A legnagyobb figyelem viszont a legjobbak szereplését kísérte. Az utolsó harminc páros közül elsőként ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna autózott figyelemre méltó eredményt, amivel egészen az utolsó futamig vezették az abszolút értékelést. Az 1:05,7-es eredményüket az R5-ös és az S2000-es egységek sem tudták megközelíteni. A fiatal miskolci páros már kezdett reménykedni a prológ megnyerésében, amikor érkeztek Kazárék.

– Minden rendben van, várjuk a versenyt, és nagyon szeretnénk megnyerni – ezt még a rajtceremónián mondta a miskolci versenyző, aki szűk három héttel ezelőtt szenvedett kartörést ugyanezen a pályán. – A folyamatos kezelések eredményesek voltak, remélem a gyorsokon is jól fogunk szerepelni.

Kazár Miki komolyan gondolta az emlékezetes hazai versenyzést, amit elsőként a körversenyen bizonyított. 1,4 mp-es előnnyel nyert, ifj. Kissék megőrizték a második helyüket, ami pályafutásuk során a legjobb eredményüknek számít a prológon. Herczigék bejöttek a dobogó harmadik fokára, ezzel megtörték a miskolciak uralmát, hiszen befurakodtak a negyedik Hadik, Kertész egység előtt. Meglepetésre Fogasyéké lett az abszolút ötödik hely, hatodikként pedig ezúttal a tavalyi győztes, Balogh János, Adamovits Áron duó zárt.

A remek hangulatú körverseny után a mezőny a péntek késő estét már a Zemplénben töltötte, ahol szombaton reggel indul a nagy száguldás. Egy nap alatt, közel 140 kilométert teljesítenek az ORB-be nevezett egységek, négy pályán tizenkét gyorsasági szakasz vár rájuk.

A 21. Steelvent Miskolc Rally prológjának végeredménye:

1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) 1:04,3
2. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1,4
3. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabida S2000) +2,1
4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +2,4
5. Fogasy Gergely, Berendi Dávid (Mitsubishi Lancer) +2,7
6. Balogh János, Adamovits Áron (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2,8