21. Steelvent Miskolc Rally – ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna: Még mindig vannak újdonságok

21. Steelvent Miskolc Rally – ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna: Még mindig vannak újdonságok
Miskolc – Az N csoportban minden egyes futamon óriási csata várható. Nem két-három, hanem hat-nyolc, akár még több páros között is. A kategória lassan már-már a régmúltat idézi, amikor még ifj. Kiss László a pálya szélén csodálta a versenyautókat. Most azonban már ő is részese a küzdelemnek, az egri szerencsétlenség után a 21. Steelvent Miskolc Rallyn szeretne beleszólni a legjobb helyekért folyó harcba.

– Nagyon sajnálom, hogy a szezonnyitó csak egy napig tartott a számunkra – kesergett ifj. Kiss László. – Pályafutásom során még nem történt ilyen, hogy műszaki hiba miatt essünk ki egy versenyből, ezért most nagyon szomorú voltam. A szombat esti szerviznél még nem észleltünk semmi problémát, de amikor a parc fermébe beálltunk, már furcsa zörejeket adott ki az autó. Másnap reggel derült ki, hogy tönkre ment a váltó, így sajnos nem tudtuk folytatni a küzdelmeket. Azóta természetesen megjavítottuk a Mitsubishit, így nagyon bízom benne, hogy Miskolcon az elejétől a végéig versenyben leszünk a kategóriatársakkal.

ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna most már évek óta összeszokott párost alkot, és bíznak benne, hogy a 3-as kategóriában megnehezítik majd az esélyesebb kettősök dolgát is. Nem csak a zempléni gyorsaságikon, hanem az esztendő további részében is. A rallytúrában korábban rendkívül eredményes párosnak azonban április utolsó hétvégéjén az ismeretlenséget is be kell kalkulálnia. A 21. Steelvent Miskolc Rally pályáink ugyanis még soha nem versenyeztek.

– A legnagyobb videómegosztó portál segítségét hívtam, szerencsére találtam több belső kamerás felvételt is – folytatta ifj. Kiss László. – Most már a harmadik évünket tapossuk a legjobbak között, azt gondoltam, mostanra már jobban figyelhetünk az eredményességre. Erre még mindig érnek meglepetések, még mindig vannak olyan pályák az országban, amelyek újdonságként hatnak ránk. Gyorsan hozzáteszem, Egerben is volt, de jól megoldottuk a feladatot. A céljaink nem változtak, továbbra is szeretnénk ott lenni a legjobbak között. Igaz, amikor konkrét terveket fogalmazunk meg, akkor mindig közbejön valami, de remélem, hogy a technika a későbbiekben nem hátráltat majd bennünket.

A miskolci páros nagyon várja már a pénteki bemutatkozást is, hiszen a rajtceremónia után, a népkerti salakon mutathatják meg magukat. Rengeteg, ismerős, barát és a szakértő hazai közönség előtt.

– A miskolci prológ számomra mindig varázslatos marad, itt és a környező pályákon szerettem bele a rallyba – emelte ki ifj. Kiss László. – Remélem, hogy az idei rendezvény visszahozza majd a régmúlt hangulatát. Gyerekként ott ácsingóztam a palánk mögött és figyeltem az akkori nagyokat. Változott a világ. Most is részese leszek az eseménynek, csak nem kintről befelé, hanem bentről kifelé fogok figyelni. Egészen más, de felemelő érzés. Másnap pedig bízom benne, hogy igazi csatára késztetjük a többieket a 3-as kategóriában. Én ugyanis az a versenyző vagyok, aki inkább lesz tíz párosból a negyedik, mint kettőből az első. Igazán nagy mezőnyben élmény autózni.

ÉM-ME