21. Steelvent Miskolc Rally – Herczig Norbert, Bacigál Igor: Szakértő közönség előtt versenyezhetünk

21. Steelvent Miskolc Rally – Herczig Norbert, Bacigál Igor: Szakértő közönség előtt versenyezhetünk
Miskolc – Herczig Norbert egy összeszokott, jó csapattal vágott neki a 2015-ös bajnoki évadnak. A szezon első néhány futamán a „vele már összenőtt” SKODA Fabia S2000-t terelgeti a Bacigal Igor által diktált itiner szerint, a technikai hátteret pedig az osztrák BRR Team biztosítja számukra.

Az egri szezonnyitón a WRC-kel versenyző szlovák és lengyel párosok is sokáig csak a hátát nézték, és a verseny végére is mindössze egy duó tudta megelőzni a SKODA Rally Team Hungária egységét. A Herczig, Bacigál páros már két héttel a 21. Steelvent Miskolc Rally kezdete előtt megkezdte a felkészülést, a versenykiírás áttanulmányozásával és különböző belső kamerás felvételek nézegetésével készültek fel az országos bajnokság második futamára.

– A szezonnyitón az első nap igazi rally időjárásban tudtunk versenyezni, eléggé sárosak, koszosak voltak még a pályák az előző napi esők miatt, különösen bent, az erdős részeken. Nekünk azonban ott jó volt a ritmusunk, nagyon jó volt a tempónk. Ha Miskolcon is ilyen időjárás fogadna minket, akkor az előnyt jelentene nekünk, mert az Egerben szerzett tapasztalatokat jól tudnánk kamatoztatni. Fontos, hogy azt az összhangot, ami Igor és köztem van, és azokat a beállításokat, amelyeket olyan jól megtaláltunk Egerben magunkkal hozzuk Miskolcra is – fogalmazott Herczig Norbert.

herczig03_kicsi

A pilóta szereti a borsodi régiót. Meglátása szerint a gyorsasági szakaszok szép természeti környezetben fekszenek, a térségben található várakat turisztikai szempontból is nagyon kedveli. Miskolc, mint város is közel áll a szívéhez. Ez talán nem is csoda, hiszen a borsodi megyeszékhelyen ünnepelt már abszolút győzelmet is.

– Tavaly is nagyon jól szerepeltünk a miskolci futamon, mindaddig, amíg egy technikai hiba miatt vissza nem csúsztunk a negyedik helyre. Most is kiegyeznék az akkori – a műszaki hibát megelőző – helyezéssel, hiszen sokáig élen álltunk a futamon. A miskolci közönség egy autósportértő publikum, és ez nagyon fontos tényező, hiszen ilyen légkörben mindig nagyobb élmény csatázni a jó helyezésekért – emlékezett vissza az elmúlt évekre a népszerű versenyző. Idén azonban minden egyes futamon nagyon nehéz dolgunk lesz. Nagyon kiegyenlített, erős a mezőny. Jó párosok, jó autók alkotják a magyar bajnokságot. Éppen ezért csak lépésről lépésre szabad előre haladni, mindig az aktuális feladatra kell koncentrálni. Most éppen Miskolcra.

Herczig Norbert szerint a 21. Steelvent Miskolc Rally gyorsasági szakaszai nem rosszak. Jó minőségű aszfaltokon fognak autózni, az egész napos száguldozás sem az autót, sem őket nem veszi majd jobban igénybe, mint egy átlagos verseny.

– Miskolcon az egrinél nagyobb csatára számítok, mert a párosok között nincs akkora különbség, mint ami a szezonnyitón kialakult. Egerben nekünk egy kicsit szerencsénk volt, tökéletes összhangban voltunk Igorral, a Michelin új abroncsainak köszönhetően jó volt a ritmusunk a vizes, csúszós szakaszokon is. Ahogy már láttunk az elmúlt években is a borsodi, miskolci pilóták helyzeti előnyben lehetnek. Ők elég jól ismerik a környéket és az, hogy otthon versenyezhetnek, plusz inspirációt tud adni számukra. Mint sportember, nagyon sajnálom Kazár Miki balesetét, de nekünk nem kell attól lassabban menni, ha véletlenül ő nem tud elrajtolni a futamon. Azt azonban gyorsan szögezzük le, hogy ez a bajnokság nem kétesélyes. Van öt, hat, de lehet, hogy hét olyan páros is akár, aki bármikor képes a győzelemre – fogalmazott Herczig Norbert.

ÉM-MESporthírek