21. nyílt nap az Állategészségügyi Telepen Miskolcon

21. nyílt nap az Állategészségügyi Telepen Miskolcon
21. nyílt nap az Állategészségügyi Telepen Miskolcon
Miskolc – Huszonegyedik alkalommal tartanak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. január 16-án, szombaton 10 és 14 óra között várják azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

2016. év második nyílt napja következik. Az elhelyezett állataink a látogatói szeretettől nagyon sokat fejlődtek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék elhelyezett állataink számára.

Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata, veszettség elleni oltással és microchippel van ellátva.

Az év első nyílt napja felülmúlt minden várakozást, a rendkívüli hideg sem tartotta vissza régi és új látogatóinkat a telepünkön felkínált sétától. 54 látogató adott lehetőséget a téli hidegben kutyáink sétáltatására. Az adomány száraztáp mennyisége meghaladta a 100 kg-ot. Ezen a hétvégén is szükség lesz minden állatbarát jelenlétére, ugyanis ismét téli hideg köszönt ránk, kell a mozgás és a simogatás elhelyezett állataink számára.

2016. év eddig eltelt időszakában 41 eb került be telepünkre a városunk különböző részéből. Többségük nem ismeri a pórázt, lesz feladat a vállalkozó szellemű, kitartó látogatóink számára, hogyan szoktassuk őket sétára.

Jelenleg 77 kutya és 5 felnőtt macska részére keresünk hűséges gazdát. Közülük is nagyobb figyelmet igényelnek a rövid szőrű, kistestű illetve kölyökkutyák és a macskák, mivel ők a hűvös időt nehezebben viselik.

A közelgő téli időjárás miatt szívesen fogadunk adományként használt takarót, szőnyeget, meleg ruhaneműt az ólak kibéleléséhez és száraz szalmabálát, főként kölyök állataink számára.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti – fotóikkal együtt – honlapunkon. Keresse fel Facebook oldalunkat is.

– Dovák Bertalanné, Miskolci Állategészségügyi Telepvezető –


Fotók: Újévi kutyasétáltatás Miskolcon

Miskolc – Huszadik alkalommal tartottak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen szombaton. A sétáltatás mellett örökbefogadásra is lehetőség nyílt.
hirdetés
hirdet�s