Ízirájder?

Motorosok vs. Autósok. De nem csak az utakon vannak köztük ellentétek. Fórumunkon heves szópárbaj alakult ki a két tábor között. Akkor most ki is a veszélyesebb a másikra nézve? Kire vonatkozóan kellene szigorítani a szabályokat és a törvényi előírást?

Team 1. – Az autósok:

„300-nál a magyar minőségű utakon, a magyar közlekedési morál mellett, 30 évnyi tapasztalat sem ad biztonságot.”
„Az viszont tuti,hogy amennyiben valamelyik is belerongyol az autómba, ha túlélem, kiszállok és az összes maradék épp csontját személyesen fogom összetörni!”
„…a rendőröknek ott kellene lenniük, ahova tartoznak, az UTCÁN!!! Ja és megbüntetni a szabálytalankodó motorosokat. Ennyi!
„Igen szigorítanám a jogosítványhoz való jutást. És bevonnám a gyorshajtó motorosok jogsiját, mivel ők okozzák statisztika szerint is a legtöbb balesetet. Kinek hiányzik ez?”

Team 2. – A motorosok:

„Több toleranciát a motorosokkal szemben. Ha pl. sokan robogóra pattannának, enyhülne a nagyvárosi forgalom….”
„Akik a nagy choppereket veszik, ők sem a száguldás miatt teszik, egyszerűen szeretik a hangját.”
„Való igaz hemzsegnek a hírek, hogy a buszmegállóban tucatnyi embert ütött el motoros… vagy mégsem?….
Tehát akkor most mit is féltünk? Nem az életünket?… akkor a kocsink karosszériáját?….hát akkor ideje támadni az időjárást (jégeső), a teherautósokat, az árvizeket is…”
„Hányszor van, hogy az autósok veszélyeztetik egymást, hogy átmennek a zebrán mikor a felénél járok, hogy tömegbalesetet okoznak, hogy gyalogost gázolnak… Sokkal, de sokkal nagyobb veszélyt jelent egy autó, mint egy motor….”
„Egy rosszkor előző motoros elsősorban önmagát veszélyezteti (nektek valószínűbb, hogy “csak” anyagi kárt okoz), ha túl forrófejű előbb utóbb felkeni magát egy szélvédőre, vagy egy árokban köt ki.
A motorost semmibe néző autós viszont nem önmagára, hanem a motorosra veszélyes, úgyhogy inkább nekünk motorosoknak lenne okunk háborogni”

Team 3. – Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz:

„Az esetek túlnyomó részében nem a gép okozza a hibát. Még a régi vasak is teszik a dolgukat, itt az ember a gyenge láncszem.”
„Autósok, motorosok között is mind vannak őrültek és ezt el kellene fogadni…”
„Az a baj, hogy a motoros oktatás színvonala nevetségesen alacsony. Az A1, Ak és “nagy A” jogsi között csak pár +óra különbség van, majdnem ugyanolyan nehézségű letenni bármelyik vizsgát, pedig a 3 kategóriába nagyon más teljesítményű gépek tartoznak.”

+ a ráadás – test a test, azaz pardon, gép a gép ellen:

„ – Az autósok végig nagyon rendesek voltak velünk. Ahol látták, hogy mi még tudunk előzni, de ők már nem férnek ki, ott lejjebb húzódtak. –
– Ha valakinek le kell húzódnia miattad, az nem azt jelenti, hogy te még tudsz biztonsággal előzni, hanem lassításra kényszeríted őket, hogy elkerüljék helyetted a balesetet! Óriási különbség! –
– Ne forgasd ki a szavaimat. Nem szemből húzódtak le, és nem kellett lassítaniuk sem, kb. fél métert, ha húzódtak a sáv jobb széle felé. És mindig rendben betartották a követési távolságot így mi is befértünk. – ”

„ – tehát amikor 30 kismotorost előz egy autó, akkor semmilyen szabálytalanságot nem követ el… a motoros viszont, ha 4 autót előz egyszerre, akkor kimeríti a közúti veszélyeztetés törvényi tényállását? –
– Igazad van, nincs is attól bosszantóbb, mint amikor nagy nehezen megelőzöl egy motorost (mondanom sem kell nem egyszerű eset) utána meg a pirosnál úgy tolakszik el melletted előre a kocsisor között, hozzáteszem megint szabálytalanul, hogy felmegy bennem a pumpa. –”

„- Én szabályosan haladtam a sávomban, próbáltam lehúzódni és fékezni, hogy beférjen valahogy és mégis levitte a tükrömet szemből! Reméltem titokban, hogy szétkenődik a gallytörő rácsomon, de épphogy megúszta a szemétláda és csak a tükrömet törte le… –
– A helyedben nem reklámoznám még mindig, hogy te motorozol, mégis a halálát kívánod a társaidnak… –”

Kapcsolódó cikkek: 

  • Ízirájder öcsém, ízirájder?!
  • Önnek mi a véleménye?
  • Halálos motoros baleset
  • Elrepült a motoros
  • Motorosok ütköztek a Bükkben