Ítélethirdetés várható a kesznyéteni ügyben

Ítélethirdetés várható a kesznyéteni ügyben
Ítélethirdetés várható a kesznyéteni ügyben
Miskolc, Kesznyéten – Várhatóan ítéletet hirdet a bíróság kedden a kesznyéteni áram-ügyben. Az eset két évvel ezelőtt történt, egy ember meghalt és ketten megsérültek, miután egy olyan ház udvarára akartak bemenni, ahol a tulajdonos áramot vezetett a kerítésbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyéten községben.

A 69 éves férfi – Szoboszlai Barnabás – ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete a vád, mivel a kertbe behatolók egyikét megölte, egy másiknak súlyos, harmadik társuknak pedig könnyebb sérüléseket okozott az elektromos áram alá helyezett vezeték 2008. június 30-án, éjszaka.

Mint emlékezetes, Szoboszlai Barna a kertjében termelt zöldséget árammal védte a tolvajoktól mégpedig úgy, hogy a vezetékeket paradicsomkarókra tekerte. 2008. június 30-án három helybeli férfi behatolt a kertbe, hogy uborkát szedjen. Mindhármukat megrázta az áram, az egyik ember elhunyt, társai pedig megsérültek, egyiküknek az egyik kezén több ujját amputálni kellett. A vádlott azzal védekezik, hogy elkeseredésében vezetett áramot a zöldségek közé, mert előzőleg több alkalommal is meglopták.

– Független Hírügynökség –


Korábbi cikkek: