Ítélethirdetés a kesznyéteni ügyben

Ítélethirdetés várható a kesznyéteni ügyben
Ítélethirdetés várható a kesznyéteni ügyben
Miskolc, Kesznyéten – Ítéletet hirdetett a bíróság kedden a kesznyéteni áram-ügyben. Az eset két évvel ezelőtt történt, egy ember meghalt és ketten megsérültek, miután egy olyan ház udvarára akartak bemenni, ahol a tulajdonos áramot vezetett a kerítésbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyéten községben.


11.18: A B.-A.-Z.  megyei bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés és életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt marasztalta el Szoboszlai Barnabást és egy év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mely végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte az 580 ezer forintos bűnügyi költség megtérítésére.

ÉM-SZP


10.08: Reggel 8 órakor kezdődött a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon a Dr. Sebe Mária vezette bírói tanácsa előtt a kesznyéteni Szoboszlai Barnabás büntető perének utolsó napja.

Az ügyész a perbeszéd végén fegyházban letöltendő büntetést kért a több ember ellen elkövetett emberölés kísérletének vétsége miatt a megvádolt ellen.

Szoboszlai Barnabás védője hangsúlyozta a perbeszédében, hogy ez egy fatális baleset volt, Barna bácsinak nem volt szándékában senkit megölni. Az áldozat és társai maguknak is köszönheti a történteket, mert egy jól körül zárt udvarra hatoltak be, hogy uborkát lopjanak.

– Észak-Magyarország –


07.50: A 69 éves férfi – Szoboszlai Barnabás – ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete a vád, mivel a kertbe behatolók egyikét megölte, egy másiknak súlyos, harmadik társuknak pedig könnyebb sérüléseket okozott az elektromos áram alá helyezett vezeték 2008. június 30-án, éjszaka.

Mint emlékezetes, Szoboszlai Barna a kertjében termelt zöldséget árammal védte a tolvajoktól mégpedig úgy, hogy a vezetékeket paradicsomkarókra tekerte. 2008. június 30-án három helybeli férfi behatolt a kertbe, hogy uborkát szedjen. Mindhármukat megrázta az áram, az egyik ember elhunyt, társai pedig megsérültek, egyiküknek az egyik kezén több ujját amputálni kellett. A vádlott azzal védekezik, hogy elkeseredésében vezetett áramot a zöldségek közé, mert előzőleg több alkalommal is meglopták.

– Független Hírügynökség –


Korábbi cikkek: