Évente két-háromszáz eltűnés B.-A.-Z. megyében

A fel nem derített és még el nem évült gyilkosságok újra vizsgálására hívta fel kollégáit az országos rendőr-főkapitány. Megyénkben azonban alig akad felderítetlen emberölés.

Az eddig eredményre nem vezetett emberöléses bűncselekmények, és a bűncselekmény gyanús eltűnések újbóli vizsgálatát rendelte el dr. Bencze József országos rendőr-főkapitány. A hír kapcsán jártunk utána annak, hogy megyénkben vannak-e ilyen ügyek. Dr. Gaskó Bertalan a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy az elmúlt öt esztendő valamennyi gyilkossági ügyében eredménnyel jártak el, megtalálták és elfogták az elkövetőket. Csupán egy két régi ügy van, amiben még nem sikerült megtalálni az elkövetőt. Nyomozástaktikai szempontra hivatkozva azonban nem nevezte meg, hogy melyik ügyről van szó.

Jellmezően gyerek-szökevények

Lapunk, a még 2003. szeptember 30-án elkövetett gyilkosságot találta adatbázisunkban, mint olyan ügyet, amiben nyomravezetői díjat is kitűztek annak idején. Az ügynek azonban ügyészségi, vádemelési, vagy bírósági szakaszával azonban nem már nem foglalkoztunk, mert ilyen információ nem volt. Tehát feltehetően gyanúsítottja sem lett az ügynek, ezért ez az emberölés megoldatlannak számít. A rendőrség azonban nem kommentálta az erre vonatkozó kérdésünket. Az eltűnésekkel kapcsolatban a szóvivő kijelentette, hogy évente átlagosan két-háromszáz eltűnés ügyében jár el a rendőrség, de ezek nem bűncselekményhez kötődnek. Közigazgatási eljárásban vizsgálják az eseteket, és körözik eltűnés miatt a személyeket. Többségében intézeti gyerek-szökevényekről van azonban szó, akiket rövidebb-hosszabb idő múlva elfognak.

  • Önnek mi a véleménye?
  • Keresik az emődi kislányt
  • Megtalálták a Tiszában eltűnt lány holttestét
  • Szarkofágban nyugszik Mancs
  • Korábbi fotók: Spiederek keresik a Patakon Bodrogba fulladt fiút 2008.03.06. Keresik az eltűnt nőt Tolcsván 2008.04.13. Keresik az eltűnt tiszalúci horgászt a Spiderek 2008.05.03.