Ésszerűbb családtámogatást javasolnak

Ésszerűbb családtámogatást javasolnak
A Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tizennyolc településének polgármesterével konzultált Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter Miskolcon a Megyeházán.  A teljes javaslat [.pdf – 307KB]

A tizennyolc település polgármesterei a térségben élő ötvenezer ember képviseletében beadványt írtak Szili Katalin házelnöknek. Véleményük szerint rossz a jelenlegi családtámogatási rendszer, a rendszeres szociális segélyezésre vonatkozó szabályokat teljes egészében át kellene gondolni. Arra kérték az Országgyűlést, a kormányt, a tárcákat, hogy szigorítsák a szociális és gyermekjóléti támogatások feltételeit.

A megbeszélés után Szűcs Erika elmondta: “Megkezdtük a közös gondolkodást ezekben a kérdésekben, meghatároztuk a legfontosabb területeket, új szempontok is felmerültek a megoldási javaslathoz. Elsősorban a szociális támogatások nem rendeltetésszerű felhasználása ellen kell fellépnünk.” A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere és Lukács András, a megyei közgyűlés MSZP frakcióvezető-helyettese kiemelték: a konzultáció rendkívül hasznos volt, a nem monoki típusú megoldások keresésében. Az elavult törvényeket kell megváltoztatni törvényesség eszközeivel – hangsúlyozták.
hirdetés


hirdet�s