Érkezik a segítség Komlóskára

Komlóska – Komlóskát április és május hónapban természeti csapások érték: a kár csaknem 90 millió forint.

Összesen 16 önkormányzati létesítményben keletkezett kár, amelynek becsült összege csaknem 90 millió forint, de a folyamatban lévő szakértői vizsgálatok alapján ez még jelentős mértékben növekedhet. Erre – a sportpálya kivételével – a károk helyreállítására a kormányzati vis maior alapból igényelnek támogatását. Varga Zoltán önkormányzati miniszter 20 millió forint előleget biztosított az önkormányzati károk enyhítésére. A sportpálya, mivel nem kötelező önkormányzati feladat, ezért ennek helyreállítására nincs fedezet – mindezt Köteles László polgármester mondta.

Lemondják a foglalást

A károkról is beszélt: „Beázott a görögkatolikus templomunk. 84 család számára okozott kárt a nagy mennyiségű csapadék, nekik csaknem 20 millió forint a káruk. Támfalak dőltek be, partoldalak csúsztak meg, pincék szakadtak le, illetve házrészeket öntött el a víz, valamint megsemmisítette a veteményeseket is.

Érkeznek a felajánlások, magánszemélyek kisebb-nagyobb összegeket juttatnak a Komlóskáért Alapítvány 11734169-20006998 számú bankszámlájára, valamint több szervezet és gazdasági társaság is gyűjt adományokat. Szombaton érkezik a Magyar Vöröskereszt adománya, melyet a sátoraljaújhelyi szervezetének munkatársai szétosztanak a rászorulók között.

Problémát és veszteséget jelent, hogy többen lemondják a szállásfoglalásaikat, pedig itt már nincs veszélyhelyzet, az ár levonult, az utak járhatóak – fogalmazott a polgármester.