ÉRETTSÉGI 2010 – ma spanyolból és hittanból vizsgáznak a diákok

Péntek reggel 8 órától a spanyol írásbeli vizsgával, délután két órától emelt szinten a katolikus és református hittan, valamint a bibliaismeret-Hit Gyülekezete vizsgatárgyakkal folytatódik az érettségi időszak.

Spanyol nyelvből középszinten 249, emelt szinten 364 diák tesz érettségit. A feladat mindkét szinten négy részből áll. Az olvasott szöveg értésére középszinten 60 perc, a nyelvhelyességi feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Ezt rövid szünet követi, ami után a 30 perces “hallott szöveg értése” rész következik, majd végül az íráskészséget tesztelik, 60 percben. Az emelt szintű írásbelire 240 perc áll rendelkezésre. A vizsgán ugyanazok a vizsgarészek szerepelnek, csak a feladatok megoldására fordítható idő változik (70, 50, 30, 90 perc).

A katolikus, illetve a református hittanból mindössze 1-1 diák vizsgázik, míg a bibliaismeret-Hit Gyülekezete vizsgatárgyból 5-en tesznek emelt szintű érettségit; ebből ugyanis nem tartanak középszintű vizsgát. Hittanból egy-egy 1300 szavas vizsgadolgozatot kell megfogalmazni, egy megadott téma alapján a bibliaismeret-Hit Gyülekezete vizsga két feladatlapból áll. Az első bibliaismereti feladatsort tartalmaz, a második szövegalkotási feladatsort tartalmaz.
– Független Hírügynökség –