ÉM-vita pénteken: veszélyes stukkók a főutcán

ÉM-vita pénteken: veszélyes stukkók a főutcán
Miskolc – Augusztus végén egy lehulló épületdísz agyonütött egy férfit Miskolc főutcáján.Még mindig vannak veszélyes stukkók. Hogy mit lehetne tenni a veszély elhárítására? A témában vitafórumot rendez lapunk, melyre várjuk olvasóinkat is!

Augusztus végén egy lehulló épületdísz agyonütött egy férfit Miskolc főutcáján. A történtek után Káli Sándor polgármester felszólította a miskolci ingatlantulajdonosokat, hogy vizsgálják meg az épületek homlokzatát, illetve hárítsák el azokat a hibákat, amelyek életveszélyesek. Még mindig vannak veszélyes stukkók… Hogy mit lehetne tenni a veszély elhárítására? A témában vitafórumot rendez lapunk, melyre várjuk olvasóinkat is.

Amit tudni kell…
A vita helye: A miskolci Művészetek Háza (volt Béke mozi) kávézója
Időpontja: Október 10-én (pénteken) délután 4 óra
Meghívott vendégeink: Fedor Vilmos, miskolci alpolgármester, Viszlai József, Miskolc főépítésze, Németh Zoltán, a miskolci ingatlangazdálkodó cég, a MIK Zrt. szolgáltatási igazgatóhelyettese, Okrutay Miklós műemlékfelügyelő, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Észak-Magyarországi irodájának munkatársa, Szörényi Gábor építészszakértő, az ÉMI régióvezetője, dr. Kapás Katalin ügyvéd.

Kapcsolódó cikkek:

Stukkóprogramot az országnak
Átláthatóbb törvényi szabályozásért és állami támogatásért interpellált Fedor Vilmos (MSZP) alpolgármester, országgyűlési képviselő a Parlamentben.

Hullhat még stukkó fentről
Vannak, akik nem vették komolyan a polgármesteri felszólítást: vannak még veszélyes stukkók.

Életveszélyes stukkó az egykori Aranycsillagon
Az egykori Aranycsillag szálló épületén több életveszélyes stukkó is látható. Annak ellenére, hogy az önkormányzat, a közelmúltban történt tragédia kapcsán felszólította az ingatlantulajdonosokat, hogy vizsgáltassák át az épületek homlokzatát.

A stukkókat leverték, de lefotózták
Jó hír: a miskolci épületekről levert stukkók egy részét épségben meg tudták őrizni, hogy rekonstruálható legyen, illetve fotókkal is archiválták. A rossz: nincs rá pénz.

Újabb falomlás a miskolci belvárosban
A keddi tragikus baleset után szerdán is faldarabok hullottak a járdára a miskolci belvárosban.

Sok az életveszélyes ház a miskolci főutcán
Sok balesetveszélyes ház található a főutcán, egyik pédául a Weidlich-ház, amelynek már a homlokzata is válik le.

Halál Miskolc belvárosában: rászakadt az épület egy darabja
A Széchenyi u. 68. szám alatti (Könyváruházzal szembeni) épület homlokzati stukkódísze leszakadt egy járókelőre. A férfi a helyszínen meghalt, a feleségét sokkos állapotban szállították el. A Centrum környékét lezárták, a villamosok sem közlekedhetnek a helyszínelés idején.