Élő adásban halt meg és nevettek rajta

Élő adásban halt meg és nevettek rajta
A közönség azt hitte hogy a komikus haláltusája a móka része és végigkacagták szenvedését.

Az évek során szántalan embert halt meg kamerák kereszttüzében, de egy sem akadt akin nevettek is volna… Kivétel ez alól Tommy Cooper a leghíresebb angol komédiás és mágus, aki éppen egy TV-által is közvetített showműsort adott elő a színpadon, amikor a mellkasához kapott majd összeesett. A tragédia még 1984. április 15-én történt, de mai napig a legtragikusabb élő műsorban történt halálesetként tartják számon, ugyanis a közönség azt hitte hogy a komikus haláltusája a móka része és végigkacagták szenvedését. Még színpadi segítője sem vette észre, hogy a komikus éppen haldoklik és nevetni kezdett, majd a közönség is hangosan kacagott, ugyanis Tommy Cooper gyakran improvizált a színpadon, így egy ilyen móka nem is lett volna meglepő tőle. Ha móka lett volna…
Végül a híresség nővére és a közönség is észrevették, hogy baj lehet, tekintve, hogy Tommy Cooper nem állt fel. Ekkor hívták a mentőket és beszállították a Westminster Kórházba, de a szívrohamot szevedett férfinek akkor már késő volt.


Tommy Cooper élete

Cooper a BBC egyik tehetségkutató show-jában tűnt fel 1948-ban, majd nagyon gyorsan hatalmas híresség lett; a ’70-es évek közepén nem csak a szigetország, de az egész világ egyik legnagyobb és legismertebb komikusa lett. Ugyanakkor Tommy Cooper nagyivó és nagydohányos hírében élt és már a 70-es években is szenvedett el szívinfarktust, amiből felépült és sikerrel folytatta munkásságát haláláig.
– MON -  


Tommy Cooper halála élőben – felnőtt tartalom! >>>