Életveszélyes játéksérülés Nyírvasváriban

Nyírvasvári – Mentőhelikopter vitte kórházba azt a gyermeket, aki egy nagy méretű üvegtáblába zuhanva sérült meg életveszélyesen péntek délelőtt.  Életveszélyes játéksérülés Nyírvasváriban 2. 2008.10.17. A nagybácsi szemével:

13:00: Az elsődleges információ szerint az ajtót nyomták két oldalról egy másik tanulóval, amikor megcsúszva elvesztette egyensúlyát, és nekizuhant az üvegnek, ami elvágta a gyermek nyaki erét.

Az esetről Fülöp Gergely rendőrfőhadnagy adott tájékoztatást, hozzátéve, hogy az MRFK forrónyomos csoportja elindult a helyszínre, mert gondatlanságból elkövetett testi sértés alapos gyanúja miatt eljárás indul.

14:00: Életmentő tanár

Megkerestük Tóth Zoltánt, nyírvasvári polgármesterét, aki a következőket mondta el az általános iskolában történt balesettel kapcsolatban:

„A baleset körülményeit vizsgálják, de szünetben – feltehetően játék közben – tört be a bejárati ajtó üvegtáblája, és egy kipattanó szilánk megsértette a 15 éves fiú nyaki ütőerét. Az igazgató-helyettes lélekjelenlétének és szakszerű beavatkozásának köszönhetően sikerült csillapítani a vérzést a mentőhelikopter megérkezéséig, ezzel megmentette a fiú életét. A diákot jelenleg is műtik, az orvosok szerint stabil az állapota, és nagy esélye van a teljes felgyógyulásra. A tanuló szüleinek természetesen azonnali segélyt folyósítunk, amit személyesen adok majd át és amint lehet a fiút a kórházban is meglátogatom.”

Az életmentő tanárt megviselték a történtek, a jelenlegi állapotából adódóan nyilatkozatot nem vállal.

15:10: A nagybácsi tájékoztatott

Délután három órakor megcsörrent a Szabolcs Online telefonja. A vonat túlvégén  Jónás Ernő mutatkozott be, aki a megsérült kisfiú nagybátyja. Tájékoztatni kívánta olvasóinkat: a gyermek jól van, három órás műtéten esett át. Várják a fejleményeket. Kollégánk elindult a Jósa András Oktatókórházba, hamarosan helyszíni interjúval jelentkezünk!

18:10:Az egész család a nyíregyházi kórházba jött

A kórházba érkezve a sérült fiú, Jóni Ádám (14) nagybátyja és édesapja fogadta munkatársunkat. Nem sokkal később érkezett a kórházhoz Nyírvasvári polgármestere is, aki a sérült fiút családját látogatta meg.

Az apa elzárkózott a nyilatkozat elől, mint mondta nem szívesen beszél a balesetről. A nagybácsi – aki vért is adott Ádámnak – viszont röviden felvázolta a történteket:

„Annyit tudok, hogy nyomták az ajtót, belement az üveg Ádám nyakába, tiszta vér volt. Az igazgató-helyettes levágta a pólóját, azzal szorította le az ütőeret. Az orvosok mondták, hogy ez is segített abban, hogy ne legyen több vérveszteség. Én is adtam vért a fiúnak, hiszen nyolc zacskó vérre volt szüksége. Ahogy láttam stabilizálva van az állapota, de konkrét eredményt még nem tudunk.” – nyilatkozta Jónás Ernő.

Majdnem az egész rokonság együtt izgult. Reménykednek abban, hogy minden következmény nélkül felépülhet a fiú. A szülőket nagyon megviselte a váratlan baleset, Jóni JózsefnéÁdám zaklatott állapotban lévő édesanyja -, nem érti, hogyan történhetett mindez egy általános iskolában: bízott abban, hogy gyermekére vigyáznak az iskola oktatói, de sajnos csalódnia kellett.

További információkkal a fiú állapotáról egyelőre nem rendelkezünk.

Kapcsolódó cikkek:

– Pusztai Sándor, Kálnai Anita -