Életveszélyben Tabaka József

Tabaka József
Tabaka József
Miskolc – Brutális baleset történt vasárnap a Népkertben a salakmotoros lengyel II. liga zárómeccsének 6. futamában. VIDEÓ A BALESETRŐL:  Tabaka József 2008.10.06.

16:14-re vezetett a lengyel együttes öt futam után, amikor a 6. futam második körének befejezése előtt a miskolciak fiatal versenyzője, Tabaka József elveszítette az uralmát motorja felett. A második helyen bukó vaspapucsost csapattársa, Tomasz Rempala még kitudta kerülni, ám a negyedik pozícióban érkező Dawid Cieslewicz nem tudta elkerülni a bajt és nekicsapódott a Debrecenben élő motorosnak.

Tabaka Józsefet hosszú ideig a helyszínen ápolták, majd a B.-A.-Z. megyei kórházba szállították. Információink szerint többszörös bordatörése, belsővérzése is van a népszerű sportolónak, akinek a tüdeje is megsérült. Állapota súlyos, életveszélyes, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. Állapotát stabilizálták, a vérzés vasárnap késő este úgy tudjuk elállt.

A találkozót végül 58:34-re a Start Gniezno nyerte meg, amivel elhódította a bajnoki címet is.

„Összeteszem a kezem, hogy túlélte”

– A jelenlegi vizsgálatok szerint semmilyen törése nincs Józsikának. Volt egy felvetés, miszerint azért került vér a tüdejébe, mert eltört a bordája, de a röntgen szerint minden csontja ép. Azóta már leszívták a vért a tüdejéből, s a vizsgálatok szerint semmilyen más belső sérülése nincs, azaz a mája, a veséje és a lépe is ép – sorolta a tényeket idősebb Tabaka József, a versenyző édesapja, aki egykor szintén salakmotorozott, így jó pár bukást látott már, de a fiával történt balesethez foghatót még nem igen látott. – Összeteszem a kezem, hogy ezt az ütközést túlélte a fiam. Az óriási bukás és ütés ellenére végig eszméleténél maradt, de agyrázkódást szenvedett. A jelenlegi állás szerint még 4-5 napig az intenzív osztályon marad, ahol rendszeresen leszívják a vért a tüdejéből, s ezután derül majd ki, hogy elállt-e a vérzés, mert ha nem, akkor műteni kell. Lényegében a verseny óta egyfolytában csörög a telefonunk, rengetegen érdeklődnek Józsi állapota felől, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a szurkolóknak.

  • Videó a balesetről: 
  • Nézze meg a balesetről készült fotókat: Speedway Miskolc - Start Gniezno 2008.10.05.
  • Az egyik szemük sír, a másik nevet
    Második lett a salakmotoros lengyel II. ligában a Speedway Miskolc csapata.  Speedway Miskolc - Start Gniezno 2008.10.05.  
  • Speedway Miskolc vs. Start Gniezno percről percre
    A salakmotoros lengyel II. Liga rájátszásának zárófordulójában a Start Gnieznót fogadta vasárnap 15 órától a Speedway Miskolc.  Speedway Miskolc - Start Gniezno 2008.10.05.