Életmentő miskolci rendőrök

Miskolc – Minden ügy fontos, egy idős nőt mentettek meg a rendőrök, aki magatehetetlenül feküdt szobája padlóján. A nénit még idejében kórházba szállították, így voltaképpen a rendőrök megmentették az életét.

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére november 9-én este kilenc óra után érkezett bejelentés szerint egy 64 éves idős asszony bajban lehet mivel, ahogy az aggódó szomszédja fogalmazott már második napja nem látta az idős nőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs járőrei a helyszínen azt tapasztalták, hogy a családi házból fény szűrődik ki, de a csengetésre, kopogtatásra senki sem reagál. Az ajtót és portát egy nagy testű kuvasz védte, aki agresszíven visszatartott mindenkit a belépéstől.

A „munkáját” végző kutyát az egyik járőr gázsprayval úgymond a kert hátsó részébe szorította, így ez idő alatt másik két kollégája az ablakon keresztül be tudott mászni a lakásba. A tulajdonos a szobájában a földön feküdt magatehetetlenül. Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a beteget. S mint utóbb kiderült a néni egy napja esett el otthonában és nem tudott felállni, jelezni sem tudott senkinek. Így voltaképpen a jó szomszéd és a rendőrök  megmentették a néni életét, aki hamarosan haza térhet hűséges és kiváló házőrző kutyájához.

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –