Éjszaka már lehet fűtés Ózdon

Éjszaka már lehet fűtés Ózdon
Éjszaka már lehet fűtés Ózdon
Ózd – Fűtés és meleg víz nélkül maradnak csütörtök estére a város távfűtéses lakásai. Az Ózdi Távhőszolgáltó Kft-nél csütörtök délelőtt kigyulladt egy kapcsolószekrény, ezért szünetel a szolgáltatás közel 5500 lakásban, és az intézményekben. Az elektromos tűz közel 10 milliós kárt okozott a cégnek, amely 15 éves fennállása óta még nem szembesült ilyen nagyságú üzemzavarral.

Több elektromos vezeték és a kapcsolószekrény is kigyulladt az Ózdi Távhő központjában. A telephelyen először a helyiségből szivárgó füstre lettek figyelmesek a dolgozók, a tüzet észlelve rögtön hozzáfogtak az oltáshoz. A lángokat végül a tűzoltóság fékezte meg. Szentkirályi László városi tűzoltóparancsnok elmondta: néhány perccel a riasztás után rögtön megkezdték a kapcsolószekrény oltását, de a kár így is közel tíz millió forint.

A tűzoltás után először a helyiséget ki kellet szellőztetni, s csak ezután kezdődhetett el a teljesen elégett vezetékek cseréje. Szalmási János, az Ózdi Távhő Kft. üzemvezetője megjegyezte: eközben feltöltötték a rendszert, elvégezték a nyomáspróbát is, hogy az elektromos hálózat elkészültével rögtön indítani tudják a szolgáltatást.

Ehhez hasonló meghibásodás a távhő szolgáltató 15 éves fennállása óta nem történt. Nemcsak az anyagi kár jelentős, hanem az érintett felhasználók száma is magas. A leállás az egész várost érinti, mind az 5500 lakást, és 3300 meleg víz felhasználót, valamint az intézményeket is. Csütörtök este tehát minden távfűtéses lakásban hidegek maradtak a radiátorok, és meleg víz sem jött a csapokon. A legfrissebb információink szerint péntek éjszaka ideiglenes betáplálással újra indulhat a rendszer.

ÉM