Éber polgárőrök – tetten ért betörők: 2:0

Szerencs, Tarcal – Két sikeres elfogásban vettek részt Sóstófalván, illetve Tarcalon helyi polgárőrök, akiknek köszönhetően a rendőrök úgymond tálcán vehették át az elkövetőket.

A napokban egy Sóstófalván társadalmi szolgálatot teljesítő polgárőr telefonon bejelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságon, mivel gyanúja szerint betörtek egy jelenleg nem lakott hétvégi házba.

A kiérkező rendőrök a gyors telefonhívásnak köszönhetően még munka közben érték tetten az elkövetőket, akik éppen a mit sem sejtő tulajdonos étkészletét küldték a batyuba, a többi értéktárgy után.

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást egy 21 és egy 14 éves fiatalemberrel szemben. Az ügy érdekességeként lehet megemlíteni, hogy a gyanúsítottakat egy gyermekkorú kislány is segítette.

Lopva evett, de meglátták

A tarcali polgárőrök arról tájékoztatták a Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy egy családi házba feltehetően betörtek, és az elkövető vagy az elkövetők még a helyszínen lehetnek, mivel világosság szűrődik ki a házból.

Mint utóbb kiderült a helyi férfi már járt egyszer az épületben, ahol megvacsorázott, majd visszatért, hogy akkor már ne csak a hasában vigye el a hűtőszekrényben talált különböző élelmiszereket. Tehát a klasszikus mondás újfent beigazolódott, a tettes visszatér a helyszínre. A második „terítésnél” azonban torkán akadt a falat, ugyanis a polgárőrök láttán moccani sem mert, szinte vigyázzállásban várta meg a kiérkező rendőröket.

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a helyi férfival szemben.