2017-től egyetem lehet Sátoraljaújhelyen

Szamosvölgyi Péter
Szamosvölgyi Péter
Sátoraljaújhely – Sátoraljaújhely már korábban jelezte szándékát, a város szeretne egy Felsőoktatási Közösségi Képző Központot létrehozni. Ennek első lépéseként megállapodást kötöttek a Miskolci Egyetemmel, amely vállalta, beindítja majd a képzést.

– Részünkről az igény, az akarat megvan, az épület is adott, így minden esély megvan arra, hogy ez egy sikertörténetté váljon – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátor­aljaújhely polgármestere azt követően, hogy egyeztetésre hívta a térség nagyvállalatainak képviselőit.

Az önkormányzat és az egyetem szakemberei felmérést végeztek a vállalkozók és a diákok körében, milyen jellegű képzést látnának szívesen a városban. Ennek köszönhetően 2017-től indulhat be a gépészmérnöki képzés Sátoraljaújhelyen, ha legalább tíz jelentkező igényli a szakot. Erre minden esély megvan, hiszen a cégek még támogatnák is azon dolgozóikat, akik helyben kívánják megszerezni mérnöki képesítésüket úgy, hogy levelező rendszerben egyszerre sajátíthatják el az elméleti és a gyakorlati tudnivalókat. Emellett még esély van arra is, hogy egy egészségügyi képzés is induljon jövőre Sátoraljaújhelyen.

ÉM
hirdetés
hirdet�s