Helyi sport

2015.09.24. 10:48

MVLC: Csodálatos harmadik negyedet produkáltak Egerben

Egerben szerdán mutatkozott be az OB I-ben a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Egerben szerdán mutatkozott be az OB I-ben a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.Miskolci pólócsapat még soha nem játszott élvonalbeli bajnoki mérkőzést, így történelmi jelentőségű volt az összecsapás. Nem volt ugyanakkor a leöltözöttek között Bendes Viktor és Kerschbaum Norbert, akik sérülés miatt csak „kívülről” követhették a társak bemelegítését. A hazaiak legnagyobb hiányzója Hosnyánszky Norbert volt, a klasszis pólós autóbalesetet szenvedett szerda kora délután és Budapestre szállították kezelésre. Az MVLC első összecsapására többtucatnyi szurkoló és fiatal vízilabdázó érkezett a borsodi megyeszékhelyről, így kívülről megvolt a megfelelő támogatás Petkovicék számára. A vendégeknél hat olyan játékos volt a keretben (Valics, Tóth, Hornyák, Kovács, Takács, Jakab), aki Hevesben nevelkedett, plusz dr. Sike József is kötődik Egerhez, így különösen pikánsnak ígérkezett a négy negyed.

Njegovan lőtte

Centerszereléssel kezdte a meccset az MVLC, míg a másik oldalon Jakab lövését blokkolták. A következő támadások is elhaltak, Biros P. kapufát lőtt, míg Valics bemutatott két hárítást. Jól védekeztek a felek, Jakab is eltalálta a kapufát, Erdélyi pedig vezetést szerzett fórból. Vapenski távolról nagyon megnézte a jobb alsó sarkot, a vendégek portása tehetetlen volt, Njegovan bombáját Csoma fogta – a légiós pár pillanattal később kapufázott. Ennek ellenére borzasztóan kellett dolgozni a látogatóknak, hogy szabad társat találjanak, annyira szorosan védekezett a ZF. Hazai időkérés után Cuk lőtte a harmadik hazai találatot, kevéssel a negyed vége előtt Njegovan tüzelt a bal felsőbe, így az ő nevéhez fűződött az MVLC történelmi első OB I-es gólja.

Találatok sorban

A második játékrész elején Zalánki kiállításánál Sike edző kért időt, visszatérve kimaradt a helyzet. Hárai centerből óriási csavarást mutatott be, tényleg szépségdíjas volt. Takácsot határozottan fogták belül, az Eger persze rögtön előnyt kapott közel hasonló szituációból, de a miskolciak kivédekezték. Az MVLC mestere űzte csapatát, majd Njegovan tesztelte Csomát. Védőmunkában jót nyújtott az MVLC, amelynek inkább csak a távoli próbálkozások jutottak. Valics fejjel védett, de Erdélyi szerencsés találata 5-1-et jelentett. Hárai még centerből, előnyből növelte az előnyt, ez volt az első félidő utolsó érdemleges mozzanata.

A második félidő első gólja Petkovicé volt, egy védővel a nyakán lőtt a jobb felső sarokba. Hárai majdnem kettétörte a felső lécet, az ellenakcióból meg Njegovan bevágta a labdát a jobb alsóba (6-3). Milicic hagyott ki egy fórt, aztán Valics védett önkívületi állapotban. Njegovan távolról bevarrta a játékszert az egri kapuba, ezzel triplánál tartott, aztán Somlai előnyből 6-5-re hozta fel együttesét. Cuk nyugtatta meg a hazai szimpatizánsokat, aztán Vapenski csatlakozott hozzá. Njegovannak minden bejött (8-6), miként Vapenskinek, az eredmény ettől függetlenül szépen nézett ki. A befejező felvonás két hevesi lehetőséggel indult, majd Cuckovic fórból mellé lőtt. Jakab D. ugyanilyen szituációból a kapu fölé pattintotta a labdát, a mérkőzés első büntetőjét Szivós értékesítette. Küzdött, harcolt az MVLC, ám Zalánki belőtte a 11. egri gólt, és Angyalról is lemaradtak a vendégek. Az utolsó két percben Valics védett még nagyot, Lőrincz azonban utána be tudott „köszönni”, Hegedűs I. is ezt tette centerből. Ezen a meccsen nem érhette szemrehányás a miskolciakat, debütáló mérkőzésükön kitették a medencébe, amit tudnak, nekik nem az Eger lesz az ellenfelük a bajnokságban.


Jegyzőkönyv

ZF-Eger – PannErgy-Miskolci VLC

13-7 (3-1, 3-0, 3-5, 4-1)

Eger, 600 néző. V.: Csanádi, Marnitz.

ZF-Eger: Csoma - Cuckovic (-), Lőrincz (1), Erdélyi (2), Vapenski (3), Hárai (2), Biros P. (-). Csere: Mitrovic (k), Angyal (1), Zalánki (1), Biros B. (-), Cuk (2), Szivós (1), Bedő (-). Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

PannErgy-MVLC: Valics - Hornyák (-), Kovács Z. (-), Somlai (1), Jakab D. (-), Milicic (-), Petkovic (1). Csere: Nagy D. (k), Tóth M. (-), Hegedűs I. (1), Gros (-), Njegovan (4), Takács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól emberelőnyből: 9/5 illetve 6/1.

Gól büntetőből: 1/1, illetve 0.

Dabrowski Norbert: – Kezdésnek megfelelt, leszámítva a 3. negyed 0-4-es négy percét, ami nemcsak a mi gyengeségünket mutatja, hanem a miskolciak erényeit is.

Dr. Sike József: – Történelmi mérkőzésen elszenvedtük az első történelmi vereségünket, de úgy gondolom, mégsem kell leszegett fejjel hazatérni. Jó meccset játszottunk a nagyon erős Egerrel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!