2006 legszebb lányai

Ők a “legszebbek”. 2006 közönség-szavazatai alapján megválasztott lányok, a versenyről, álmaikről, a szépségről és a férfiakról vallanak.

Szavazzon, ki a legszebb!

Február szépe: Hurták Rita

Magáról: Vadnán élek. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán politológiát hallgatok és készülök a középfokú angol nyelvvizsgára. Az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan igyekszem elsajátítani a szépségipar titkait, praktikáit. Jelenleg a Szemere Bertalan Szakközépiskola kéz- és lábápoló képzésén veszek részt. A tanulás mellett a Fortuna Divat- és Táncstúdió tanfolyamán van lehetőségem felkészülni a kifutón és a táncversenyeken adódó kihívásokra.

Álma: Harmadévesként egyre jobban várom, hogy átvehessem a diplomát. Kicsit több szabadidőre vágyom, mert szinte minden percem leköti a tanulás és a munka.

Az ideális férfi: A sötéthajú, kékszemű férfiakat tartom a legvonzóbbnak, de a valóságban ezer szempont dominánsabb lehet, mint az ilyen sablonok.

A női szépség: A nőnek mindig oda kell figyelnie magára. Ránk szigorúbb íratlan szabályok vonatkoznak, mint a férfiakra. Az ápoltság és a kellemes megjelenés csak a legalsó lépcsőfoka a szépségnek.

A versenyről: Nagyon örülök, hogy ezzel a sok gyönyörű, dekoratív lánnyal szállhatok versenybe. Mindenkinek gratulálok a hónap szépe címhez, és sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

Március szépe: Forgony Adél

Magamról: Nyíregyházán élek, egy optikában dolgozom, és jelenleg látszerésznek tanulok – május-június körül végzek. A látszerészet előtt könyvelőiskolába jártam. Szabadidőmben nagyon szeretek utazni, valamint nyelveket tanulni. Most az angol és német mellé szeretnék megtanulni spanyolul, utazás terén pedig Brazília és Japán a cél. Másik célkitűzésem, hogy – ha végeztem a látszerész iskolában – megtanulok vezetni.

Álma: Nem szoktam nagyon előre tervezni, inkább olyan álmaim vannak, melyek reálisak, és megvalósításuk nem kilátástalan. Igazából a közeljövőben esküvőt tervezünk párommal, és gyereket is szeretnék belátható időn belül.

A női szépség: Úgy gondolom a női szépség egészséges harmónia a belső és a külső között. Amikor egy nő el tudja fogadni magát.

Az ideális férfi: A párom.

A versenyről: Szerintem jó dolog, mert sok különleges arcot lehet felfedezni, és érdekeset megtudni a résztvevő lányokról, emellett korosztályokban nagyon széles a paletta. Igazából nem követtem nyomon eddig a versenyt – bár megnéztem a lányokat – ezúttal is párom szólt, hogy év szépe választás lesz.

Április és augusztus szépe: Putcz Tünde

Magáról: Sajóbábonyban élek és Miskolcon, az Eötvös József Szakközépiskolában tanulok építészetet, de számomra a legfontosabb kihívást mégis a táncversenyek és a modellszakma elsajátítása jelenti.

Álma: A Fortuna Divat és Tánc Stúdióban szerzett tapasztalatok egyre közelebb visznek álmaim megvalósításához, hogy befutott modellé váljak. Több mint nyolc éve csöppentem bele a modern táncok és a divat világába. Egyéni és csoportos számokban is sok rangos szakmai versenyen végeztem az élmezőnyben. Az egyik miskolci rendezvényen különdíjként hazai és külföldi cégek is szerződtettek modellként.

A női szépség: Úgy gondolom, az egyszerűségben rejlik a szépség.

Az ideális férfi: Nálam nincsenek szigorúan vett ideáltípusok. Annyi biztos, szeretem, ha egy férfi kedves, őszinte és udvarias.

A versenyről: Két évvel ezelőtt márciusban a hónap szépe versenyben a második helyre szorultam. A mostani eredményem szép kárpótlás, hiszen 2006-ban kétszer is nyertem. Elégedett vagyok az említett eredménnyel, nem akarom latolgatni az esélyeimet. A szavazókra bízom, hogy lehetek-e az év szépe.

Május szépe: Tatai Krisztina

Magáról: Debrecenben élek, és Hajdúböszörményben szociálpedagógiai szakon tanulok. Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, ezért választottam ezt a főiskolát. Szabadidőmet tánccal és fotózással töltöm. A biliárdozás az egyik kedvenc elfoglaltságom, s immár hetedik esztendeje játszom. Már-már szenvedélyemmé vált. Több éve foglalkozom divattervezéssel és a trendeket is nyomon követem. Évekkel ezelőtt barátnőmmel helyezést is elértünk egy versenyen az általam tervezett ruhával.

Álom: Szeretném elvégezni a főiskolát, elsődleges cél, hogy diplomát szerezzek. Nagyon sokat utaztam már eddig is, szeretnék majd külföldön szerencsét próbálni. Jó volna az Egyesült Államokban letelepedni. Már többször jártam ott, és nagyon vágyom vissza. Örülnék, ha sikerülne olyan munkahelyet találni, ahol emberekkel lehet foglalkozni.

A női szépség: A legszebb és legfontosabb dolog a természetesség. Nem feltétlenül a külsőségek határozzák meg egy nő szépségét. A belső kisugárzás a döntő. Fontos az igényesség és ápoltság.

Az ideális férfi: Minden olyan tulajdonságot megtaláljak benne, ami számomra fontos, és tudjuk egymást szeretni. Nagyon jó, ha valakinek van humorérzéke. Ki kell emelni az őszinteséget és a hűséget is mint kívánatos tulajdonságot. Ne csak a külsőségekre figyeljen egy ideális férfi, lássa meg partnerében az embert.

A versenyről: Nyáron a Tipp újság dekoltázsversenyén első helyezést értem el. Örülök, hogy a mostani versenyen is kipróbálhatom magam, mennyien kíváncsiak- és szavaznak rám. Sok szép versenytárs lesz az idei alkalommal, de bízom a sikerben.

Június szépe: Sándor Erika

Magáról: Sátoraljaújhelyen élek és itt végzem idén az informatikai statisztikus szakot. Terveim szerint szeptembertől kozmetikusképzésben veszek részt. Ez az egyik legkreatívabb és viszonylag jól fizető szakma. A zene a legfontosabb számomra, évek óta énekelek a Kairó nevű popegyüttesben.

Álmai: Szeretném, ha a zenekarunk minél szélesebb körben válna ismertté. Ez a csapat meghatározó szerepet tölt be az életemben. A kozmetikusi vágyaimnak is a Kairó a forrása, ugyanis nem csupán énekese, hanem a sminkese is vagyok a csapatnak.

A női szépség: Sminkesként igyekszem kiemelni az előnyös vonásokat, de mindig a természetes szépséget szoktam megragadni. A legfontosabb számomra, hogy a belső fényünk az arcunkon is tükröződjön.

Az ideális férfi: Nincs konkrét férfiideálom, akit néhány sablonos kategóriával most le tudnék írni. Alapvető elvárás viszont a részemről, hogy férfias legyen. És persze nem árt, ha jó a humora.

A versenyről: Nem követtem figyelemmel a szavazást. A napokban tudtam meg, hogy június szépe lettem. Meglepett a hír, de miért tagadnám, nagyon jó érzés, hogy ennyi szép lány közül választottak ki. Bárhogy alakul a szavazás, örülök, hogy a részt vehetek a versenyen.

Július szépe: Pataki Ágnes

Magáról: Kistokajban élek és a Miskolci Egyetemen tanulok. Bölcsészhallgató vagyok, mégis a reál tárgyakat kedvelem jobban, a szociológiát választottam, mert ez a legszínesebb képzés itt. Szabadidőmet a Fortuna Divat és Táncstúdió programjai töltik ki. Belecsöppentem a modellszakmába, de a legkedvesebb időtöltésem a tánc. A Formációs Táncfesztivál magyar bajnokságán is szép eredményeket értem el.

Álma: Régi álmom, hogy pezsgő, nagy városban éljek. Szeretném kipróbálni magam a média területén, a televíziózás nagyon vonz. A legnagyobb büntetés számomra az unalmas irodai munka lenne. Nekem ingergazdag környezetre van szükségem, nem szeretem az egyhangúságot.

A női szépség: A vad sminkek helyett a belső kisugárzás a meghatározó.

Az ideális férfi: Nehéz ezt kategóriákba sorolni. A lényeg, hogy megfogjon. Fontos a kellemes külső, de elengedhetetlen, hogy intellektuálisan is felkeltse az érdeklődésem. Szerencsés vagyok, mert a barátomnál mindez megtalálható.

A versenyről: Természetesen az eddigi sikerek is örömet okoznak, elégedett vagyok, de picit titkon legbelül bízom, reménykedem az első helyben.

Szeptember szépe: Jakab Nóra

Magáról: Szolnokon születtem, egy éve élek Nyíregyházán és egy autószalonban dolgozom, mint autóértékesítő. Tavaly végeztem a Nyíregyházi Főiskola művelődésszervező, PR-menedzser szakán, levelező tagozaton. Vegetáriánus vagyok, gyakran készítek tésztaféléket, zöldséges ételeket, és – bár nagyon ritkán – halat is fogyasztok. Emellett próbálkozom a sütéssel is. Hobbim az olvasás, a kutyáim, valamint a szórakozás a barátaimmal.

Álma: Nagyon szeretnék újra versenyszerűen sportolni: régen díjugrattam, amit szívesen folytatnék. Ezen kívül szeretnék majd állatokkal foglalkozni, szívesen nyitnék állatmenhelyet. Egy darabig önkéntesként dolgoztam menhelyen, de ma már sajnos nem fér bele az időmbe.

A női szépség: Szerintem egy nő attól nőies, ha magabiztos és szépnek érzi magát. Minden más ezután jön.

Az ideális férfi: Nem lehet kategorizálni. Az ideális férfi az, aki mellett egy nő nőnek – fontosnak és szépnek – érzi magát.

A versenyről: Jó véleménnyel vagyok a versenyről: nagyon szép lányokról készülnek igényes képek. Örülök, hogy részt vehettem rajta, és annak még jobban, hogy ilyen sokan szavaztak rám, és én lettem szeptember szépe.

Október szépe: Csurilla Nóra

Magáról: Hidvégardón lakom a szüleimmel, de sok időt töltök barátommal is, akivel több mint fél éve élek boldog kapcsolatban. Irodavezetőnek tanulok Miskolcon a Karina Szakképző Iskolában. Mint minden nő, én is imádok vásárolni, valahogy sosem sikerül üres kézzel hazatérnem.

Álma: Jól megy nekem a matematika, vonz a közgazdaságtan és a számok világa. Olyan területen szeretnék dolgozni, ami érdekel, és megfelelő egzisztenciális hátteret biztosít, ezért főiskolásként gazdasági vonalon folytatom a tanulmányaimat.

A női szépség: Természetesen a nőknél fontos, hogy ápoltan, csinosan jelenjenek meg, ám a leghangsúlyosabb mégis, hogy szép legyen az arcuk. Az arcvonásaink, a tekintetünk mindent elárul személyiségünkről. Az öltözködésben sem mindig a kihívó ruhák a leghatásosabbak, gyakran a szelíd, kicsit titokzatos megjelenés is képes nagy vonzerővel felruházni.

Az ideális férfi: A lelki tulajdonságai alapján döntöm el, hogy vonzónak találom-e az adott férfit vagy sem. Ám az első benyomás mégis a külső, a megjelenés kapcsán születik.

A versenyről: Már az is megelégedéssel tölt el, hogy elnyertem a hónap szépe címet, de várjuk meg, milyen eredményeket hoz a szavazás.

November szépe: Kalmár Gyöngyi

Magáról: A Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok, mellette pénzügyi tanácsadóként dolgozom. Időnként statiszta szerepeket vállalok. Barátaimmal szabadidőnkben felkutatjuk a főváros legkülönlegesebb szórakozási lehetőségeit. Minden hétvégén otthon vagyok Balmazújvárosban. Úgy élek, hogy egy percet se unatkozzam, szeretem a kihívásokat és igyekszem maximálisan megfelelni nekik.

Álom: Egy komoly, életre szóló kapcsolat kialakítására törekszem. Vidám és összetartó családban szeretnék megöregedni. Akár Budapesten is szívesen laknék, ha nem volna olyan sok hajléktalan, mogorva és boldogtalan ember. Szeretnék sokat utazni, megismerni a világot és a benne élő embereket.

A női szépség: Nincs abszolút értelemben vett női szépség. Azt tartom szépnek, akinek van belső kisugárzása, közvetlen, mosolygós és kedves.

Az ideális férfi: A külső nem annyira fontos, a lényeg az, hogy jól érezzem magam vele. Kedvelem a kiváló humorérzékkel bíró fiúkat, akik az unalmas hétköznapi dolgokból is viccet csinálnak. Nem idegenkednek az újtól és a kihívásoktól. Pozitívan gondolkodnak és nem okoz nekik nehézséget, hogy hamar a társaság középpontjába kerüljenek. Az ideális partner legyen figyelmes, érdeklődő, jókedvű, őszinte és megbízható. Legalább annyira szeressen társaságba járni, mint én. Az ideális férfi sosem fél kimondani, amit gondol.

A versenyről: Mikor a fotózáson részt vettem, még nem tudtam, hogy lesz ilyen verseny. Nagyon örülök, hogy bekerültem, és kíváncsi vagyok az emberek véleményére. Jó volt látni, hogy milyen sok szavazatot kaptam. Köszönöm szépen mindenkinek.

December szépe: Csernyu Ivett

Magáról: Szabolcsveresmarton élek, a sárospataki Református Kollégiumba járok, két tannyelvű tagozatra. Ha van egy kis időm, gyakran focizok és netezek.

Álma: Az álmom, hogy elérjem az álmaimat. Foglalkoztat a modellkedés, de ha ez nem sikerül, a nyelvismeretemet szeretném kamatoztatni. Azt sem zárom ki, hogy külföldön dolgozzak, azt hiszem, a diplomáciai munka nem állna tőlem távol.

A női szépség: Az igazi szépség természetes és egyszerű. Azt vallom, hogy csak az lehet igazán szép, akinek nemcsak a külseje megnyerő, de belül is értékes. A vonzó külső megjelenés önmagában semmit sem ér, bár igaz, hogy nagyon ritka, amikor a tökéletes külső belső értékekkel is párosul.

Az ideális férfi: Számomra nincs ilyen, de természetesen vannak elvárásaim. Az, hogy egy férfi jól néz-e ki, teljesen szubjektív, ez mindenki számára mást jelent. Nem számít, hogy van-e pénze vagy sem, lényegesebb, hogy legyen humora, s hogy egy hullámhosszon legyünk.

A versenyről: Már annak is nagyon örülök, hogy bekerülhettem a döntőbe, számomra már ez is felér egy győzelemmel.

Január szépe: Czóner Mónika

Boldog vagyok. Ennyi gyönyörű nô közül a hónap szépe lettem, kapom az elismerést az otthoniaktól, ôk figyelik a szavazást. Napokba telhet, míg újra lesz internetem. Minden holmin dobozokban, még a tollat is becsomagoltam, de várjon, itt a szemceruzám, írom a kérdéseit – mondta Mónika, aki szeptembertôl az Egyesült Államokban él és éppen új helyre költözött, amikor sikerült utolérnünk. Igyekeztünk a teljességre Czóner Mónika bemutatásánál is, ám január szépe mozgalmas napjai miatt édesanyján keresztül tudott lapunknak válaszolni. Segítségünkre volt fotóriporterünk is, aki a sikeres képsorozatot készítette az év szépének jelölt lányról.
Mónikáról: A rudabányai lány Kazincbarcikán folytatott tanulmányokat marketing szakon. Kitűnô a nyelvérzéke és szakmai tervei miatt szeretné magas szinten beszélni az angolt, megragadta ôsszel az alkalmat és a kinti magyar ismerôseihez ment elsajátítani az élôbeszédet.

Álmai: Az egyik kazincbarcikai szépségversenyen szép eredményt ért el, majd egymás után jöttek a fotósok és divatstúdiók ajánlatai. Szívesen áll fényképezôgép elé, jól érzi magát a kifutón, de az igazi kihívást a marketing megújuló irányzataiban látja és ehhez a világhoz alapvetô az angolnyelv-tudás.

Az ideális férfi: A talpraesett, intelligens, öntörvényű lánynak egyetlen komoly elvárása, hogy társa ne legyen buta.

A nôi szépség: Mónikai szépsége az alkati adottságain kívül örökmozgó, életrevaló, vidám természetébôl fakad.

A versenyrôl: Örömmel fogadta, hogy esélyes az év szépe cím elnyerésére. Ám a hír honvágyát is felerôsítette. Reméli, minél hamarabb hazatér, hogy kint szerzett tapasztalataival itthon váltsa valóra álmait.