20 tonna élelmiszert oszt ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Baranya megyei településeken

Húsz tonna élelmiszert oszt ki a napokban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a hátrányos helyzetű baranyai települések lakói között. Az akció kedden délután, Beremenden indul. A következő napokban húsz településre mennek el.

Az élelmiszercsomagok egyenként 13,5 kilogrammosak: 7 kg lisztet, 1,5 kg tésztát, 3 kg cukrot, és 2 kg kekszet tartalmaznak. Az akció kedden délután, Beremenden kezdődik, itt 100 csomagot, azaz csaknem 1,3 tonna adományt osztanak szét. A következő napokban összesen húsz hátrányos helyzetű, elsősorban ormánsági települések lakói között osztanak szét az összesen húsz tonna élelmiszert. Az adományok átadása a helyi önkormányzatok együttműködésével történik. A húsz tonna élelmiszersegély az Európai Unió intervenciós gabonakészletéből származik – tájékoztatta a Független Hírügynökséget ifj. Kis Boáz, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtómunkatársa.

2009. május és december között összesen 2000 tonna tartós élelmiszert oszt ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével, az EU Élelmiszersegély program keretében. Magyarország 300 településén, 300.000 hátrányos helyzetű gyermek, kisnyugdíjas és létminimum alatt élő családok részesülnek az adományból.Sporthírek