20 milliárd forint "ajándékról" mondott le egy orosz rendőr

Alekszej Podkoritov nem hitt a szemének, mikor bankkártyája egyenlegének lekérdezésekor egy tizenkét jegyű számot tartalmazó elismervényt adott ki a bankautomata. Ebből a pénzből a rendőrként dolgozó “szerencsefia” akár az egész Toyota-centr kereskedelmi láncot megvehette volna.

A tomszki illetőségű Alekszej Podkoritov úgy tudta, mindössze egyetlen rubel szerepel a bankkártyáján, azért behelyezte azt az első útba eső bankautomatába. Legnagyobb meglepetésére az ATM egy közel 4 milliárd rubel (30 milliárd forint) összegű egyenleget mutatott – írja az UA.info ukrán internetes hírportál. Alekszej még egyszer ellenőrizte a számot, majd 1000 rubel leemelésével próbálkozott. A tranzakció pillanatok alatt végbement, és az automata képernyőjén szereplő összeg szinte alig változott.

Mikor végre szóhoz tudott jutni, felhívta a barátait, adjanak tanácsot, mihez kezdjen ennyi pénzzel. Többen is azt tanácsolták neki, hogy haladéktalanul vásárolja fel a japán Toyota összes oroszországi érdekeltségét. A maradék pénz kamataiból pedig még az unokái is gond nélkül megélhettek volna.

A jogkövető köztisztviselő azonban úgy vélte, hogy nyilván valami hiba következhetett be, ezért bement az illetékes bank igazgatóságára, ahol keményen megszorították a kezét, és köszönetet mondtak a számítógépes rendszerben bekövetkezett hiba felfedezéséért. Mindezért egyetlen kopejka jutalmat sem kapott, sőt emlékeztették, hogy egy korábban felvett bankkölcsöne tekintetében meglehetős tartozásokat halmozott fel, amit ideje volna törlesztenie…