Friss hírek

2008.12.09. 10:13

Budapesten demonstrálnak a móri kistérség polgármesterei

<p>Kedden reggel kilenc órakor busszal indultak a móri kistérség polgármesterei Mórról Budapestre, hogy az állami normatív támogatások drasztikus csökkentése ellen tiltakoznak. Petíciót szeretnének átadni Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének. A tüntetésre a karácsonyi forgatag miatt a Kossuth téren nem kaptak engedélyt, így először a Vértanúk terén állnak meg, de terveik szerint elvonulnak a Parlamenthez is.</p>

A Vértanúk terén 11 órakor kezdik a demonstrációt. Itt felolvassák a petíciót, amelyben a költségvetés végszavazása előtt a támogatások szinten tartását kérik. Terveik szerint elvonulnak a Parlamentig, hogy Szili Katalinnak átadhassák a petíciót. A 13 polgármester a térség jellegzetes növényét, egy-egy cserépben hajtatott boróka ágat visz magával. Ezeket leteszik a Parlament lépcsőjére, hogy az Országgyűlés döntsön arról, elültetik, vagy halálra ítélik azokat. A 13 polgármester 35.500 embert képvisel, ezért furcsának tartják, hogy hivatalos értesítést nem kaptak arra a kérelmükre, hogy bemehessenek a Parlamentbe - mondta a Független Hírügynökségnek Oszlánszki Zsolt, Bodajk polgármestere.

Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, egy hónapja tiltakozó levelet írtak a móri kistérség polgármesterei, mert szerintük önkormányzati katasztrófával, a teljes közigazgatási rendszer összeomlásával fenyeget, ha a jövő évi költségvetést a november harmadikán benyújtott módosító javaslattal fogadja el az Országgyűlés. Levélben összefogásra szólították fel az ország valamennyi kistérségét és önkormányzati szövetségét, hogy együtt lépjenek fel a módosító javaslat visszavonása érdekében. Tiltakozásukat az önkormányzati miniszterhez is eljuttatták. Levelükre eddig csupán hat kistérség jelzett vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!