20 éve lejárt jogsival, ittasan "tépett"

Nem elég, hogy 1982-ben lejárt a jogosítványa, annak a 66 éves varbói férfinak, akit a minap közúton ellenőriztek, kiderült, hogy az egyedileg átalakított motorkerékpárjának sem hatósági jelzése, de még forgalmi engedélye sincs. Halmozta a vétkeket,  hogy motorjára ittasan ült fel az idős férfi.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának munkatársai 2008. október 2-án, a délutáni órákban Parasznya belterületén egy egyedileg átalakított háromkerekű motorkerékpárral közlekedő férfit vontak ellenőrzés alá.
A 66 éves varbói férfi a rendőrök kérésére átadta vezetői engedélyét, melyből azonnal kitűnt, hogy még 1982-ben lejárt, tulajdonosa azóta nem újította meg.
Az ellenőrzés során az intézkedő rendőrök azt is megállapították, hogy a motorkerékpárnak sem hatósági jelzése, de még forgalmi engedélye sincs. A férfi a járőrök kérdésére elismerte, hogy a nap folyamán több pohár vörösbort fogyasztott, amit az alkoholszonda szintén alátámasztott.

Az ittas – renitens férfitől a rendőrök a helyszínen elvették a több, mint 20 éve lejárt vezetői engedélyét és vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek – számolt be az esetről Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.