Helyi közélet

2010.08.27. 16:58

Önkormányzati választás 2010 | Felzárkóztató program kell

<p>Miskolc - A megyeszékhely Lyukó-völgyi városrészén afféle rögtönzött lakossági fórumot tartott Wágner-Lakatos Tamás, a 15. választókerület LMP-s képviselő-jelöltje.</p>

A korábban önkormányzati romareferensként, hajléktalanszálló-vezetőként, utcai szociális munkásként, tanárként is dolgozó romológus a Csereháton már bizonyította, értelmes programokkal igenis fel lehet zárkóztatni a cigányság leszakadó rétegeit is. A Lyukó-völgyben megtartott bejárás során beszélgetett a helyiekkel, akik jelentős része – de nem mindenki! – romaszármazású. Úgy találta, hogy az itt élőket is bántja, hogy kriminalizálják őket, holott összesen, ha harminc olyan család lehet a nagyjából 4500 fős településrészen, akik valóban bűnöző életmódot folytatnak. Wágner-Lakatos Tamás szerint nem látványos razziákra van szükség, hanem értelmes felzárkóztató programokra; a gyerekek számára közösségi elfoglaltságokat, jövőképet szeretne biztosítani. Több más mellett meg szeretné oldani a gyerekek iskolába s onnan hazaszállítását, ami véleménye szerint amellett, hogy egy „szűrőként működne”, a gyerekek elkallódását is segítene megelőzni.

 - ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában