Átveszi a BKV-ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalta a Legfőbb Ügyészség a BKV-val összefüggésben eddig a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál (BRFK) lévő nyomozást csütörtökön.

A döntés azután született meg, hogy a héten az eddig nyomozó BRFK a fővárosi Főügyészséghez tette át az ügyet, mivel olyan korrupciós bűncselekmény gyanúja merült fel, amelyben kizárólag az ügyészség nyomozhat.


Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független hírügynökségnek pénteken elmondta, hogy a hűtlen kezelés miatt a BKV-val összefüggésben indított nyomozást a héten a Fővárosi Főügyészséghez tette át a rendőrség. Erre azért került sor, mert olyan korrupciós bűncselekmények gyanúja merült fel, amelyben kizárólag ügyész nyomozhat. A Legfőbb Ügyészség az áttételt követően, csütörtökön határozott úgy, ahogy az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészég hatáskörébe utalja.

A Központi Nyomozó Főügyészség a továbbiakban a BRFK-val együttműködve dolgozik az ügyön.

Azt egyelőre az ügyészségen nem árulhatták el, hogy pontosan kinek az érintettsége miatt került az ügy az ügyészekhez. A Független Hírügynökség információi szerint az eset összefügg Hagyó Miklós meggyanúsításával, neki ugyan már nincs mentelmi joga, de azokat a bűncselekményeket, amelyekkel gyanúsítják, még politikusként követte el a gyanú szerint. Az ő ügyeikben pedig a Központi Nyomozó Ügyészség vizsgálódik.
– Független Hírügynökség –