Átmenetileg hideg reggelek

Átmenetileg hideg reggelek
Miskolc – Hétfőn egy anticiklon déli peremén kialakult magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat, ez pedig kedvez az eső, záporeső kialakulásának. Szerdától a mediterrán térségben képződő, és egyre inkább fölénk helyeződő sekély ciklontól várhatunk ismét csapadékot. Bujdosó Bence amatőr meteorológusunk előrejelzése.

Hétfőn reggel gyengén felhős lesz az ég, párás lesz a levegő, foltokban köd képződik. Délután a többórás napsütés mellett, többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordulhat elő eső, zápor. A lehulló csapadék mennyisége sehol sem éri el a 2 mm-t. Gyenge lesz az északias irányú légmozgás. A hőmérséklet hétfő reggelre 4, 7 fok közé csökken, napközben 16, 17 fokig emelkedik.

Kedden reggel kevés felhő lesz az égen, de sokfelé párás lesz a levegő, helyenként sűrű köd is előfordulhat. A köd néhány helyen csak lassan oszlik fel. Délután változóan, de többnyire erősen felhős lesz az ég, helyenként alakulhat ki kisebb eső, zápor. Gyenge marad a változó irányú szél. A hőmérsékletkedd reggelre 3, 6 fok közé csökken, a fagyzugos területeken akár talaj menti fagy is lehet. Napközben 17, 18 fok valószínű.

A következő  napokban túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé lehet számítani esőre, záporra, zivatarra. Főleg csütörtökön és pénteken jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A hőmérséklet viszont a sok eső hatására is, 20 fok közelében marad. A hét legvégétől javulhat az idő.

– Bujdosó Bence –