Átadták a TINTA Arany Penna Díjat

Átadták szerdán a TINTA Arany Penna Díjat. A 2000-ben alapított elismerést idén Fercsik Erzsébetnek és Raátz Juditnak, a Keresztnevek enciklopédiája szerzőinek ítélte oda a TINTA Könyvkiadó igazgatótanácsa.

A díjat minden évben annak a szerzőnek vagy szerzőpárosnak adják át, akiknek a közelmúltban megjelentetett szótára a szakmai elismerés mellett közönségsikert is arat.


Fercsik Erzsébet és Raátz Judit nyelvészek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tanárai. A Keresztnevek enciklopédiája 2009. áprilisában jelent meg a TINTA Könyvkiadónál A Magyar Nyelv Kézikönyvei sorozatban. A kiadványban a szerzők összegzik az eddigi kutatások eredményeit, és saját vizsgálataikkal egészítik ki azokat. A kötet a névtanon kívül elsősorban a nyelvtudomány, a történelem, a vallástörténet, a művelődéstörténet, a néprajz és a jogtudomány vonatkozó kutatásainak tömör összefoglalását tartalmazza.

A TINTA Arany Penna Díjat eddig Bárdosi Vilmos, Eőry Vilma, Parapatics Andrea, Szathmári István és Zaicz Gábor nyerte el.
– Független Hírügynökség –