Kultúra

2018.01.14. 10:49

Mélyebb értelmű szövegek

Miskolc - Akár két különböző kontinensen élő zenész is dolgozhat együtt.

Miskolc - Akár két különböző kontinensen élő zenész is dolgozhat együtt.

A XXI. szádban rohamosan fejlődő számítástechnika már lehetővé tesz olyan megoldásokat, amivel akár két különböző kontinensen élő zenész is dolgozhat együtt. Így valóra válik a fájl­küldözgetéses közös zeneírás. A most tárgyalt formáció is ezen lehetőségek mentén kezdett el dolgozni négy éve. Szathmári Tamás már a ’90-es években is részese volt a miskolci zenei életnek, most őt kérdeztük a Dark Rouge Park alakulásáról.

Régi ismeretség

„Az úgy kezdődött, hogy ezer éve ismertük egymást Karszky Jánossal még Miskolcról, aztán mindketten elsodródtunk. János a kontinensről is elköltözött, de néha azért küldött e-mailben egypár zenét, már Amerikából. „Milyen?” „Nagyon jó, csak… tudod mit, nem is mondom, inkább megcsinálom, hogy én hogy gondolom. Viszont ének nélkül semmi értelme, szerzek egy énekest. Egy profit” – mondtam neki és úgy is lett. Bevált ez a módszer, nagyon jól kiegészítjük egymást minden zenei munkafolyamatban. Ketten összerakjuk a zenét, aztán Simon Edina, az énekesünk következik, aki megalkotja rá az éneket. János lendületének köszönhető, hogy a csapatnak mára komolyabb szakmai kapcsolata van Amerikában, mint Európában. Annak ellenére kerültünk a szakma profi vonalába, hogy ezzel a stílussal a siker nem magától értetődő. Tulajdonképpen alternatív rétegzenét készítünk, de ha az a réteg elég nagy, akkor az pont elég!

Ebből azért azt sejtjük, hogy valamit forgatnak a fejükben a zenészek, és tesznek is érte. Erről és a névválasztásról is megkérdeztük Tamást. „A név a zenekar három tagját jelenti. A »Dark« János borús zenei és szövegvilágára utal, a »Rouge« testesíti meg »A Nőt«, a harmadik szó pedig az én kedvenc szavam, számomra ez a harmóniát jelenti a természettel. Épp ez a három hatás az, ami meghatározza a zenekar gondolatiságát. A vegyes házasság és a külföldi kapcsolatok miatt a szövegek angol nyelven íródtak. Ami a jövőt illeti, tavasszal Angliában lesz egy stúdióidőszakunk, ahol az énekfelvételeken fogunk dolgozni, aztán további videóklipeket fogunk forgatni, azt még távolabb. Izgalmas év lesz, keveset leszünk otthon.”

„A különböző online felületeken már több mint 20 DRP-zeneszám és több videó várja az érdeklődő kattintásokat, és februárra tervezünk egy nagyobb szabású élő koncertet is.”

ÉM-HB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!