ÁRVÍZ – Újra van egészségügyi szakrendelés Szikszón – százmilliós a kórházat ért kár

Szikszó – Csütörtök reggel óta újra fogadják a betegeket a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház szakrendelései. Az udvarból és az épületből már visszavonult a víz, de a szervizaknákból például még szivattyúznak. A becsült kár értéke százmillió forintos nagyságrendű.

Az intézményt a Vadász-patak vize öntötte el, hétfőn még megközelíteni sem lehetett az épületet. Az árvíz miatt három napon át nem fogadtak betegeket a szakrendelések, mindenkit Miskolcra irányítottak. Tiba Sándor igazgató-főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: a becsült kár értéke százmilliós nagyságrendű, bár kérdéses, mit ismer majd el ebből a biztosító. Ők ugyanis kárként értékelik a rendelés szünetelése miatt kiesett milliókat is. Mindezeken túl például megsérültek a kórház részbeni energiaellátását biztosító gázmotoros erőmű elektromos részei, a gázkazán elektronikája, valamint a földszinti ápolási osztály gipszkarton falait is cserélni kell majd.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s