ÁRVÍZ – Árvizi zsiványt fogtak Borsodban

A vízben úszva fosztott ki egy rakacaszendi házat egy férfi. Bár elkapták, az ellopott pénzt nem találták meg nála, mert azt a kalapjába rejtette. A tolvaj a lopást csak a rendőrségen ismerte el. Az ügy még múlt héten történt, de a rendőrség csak kedden hozta nyilvánosságra.

A Rakaca patak áradása miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rakacaszendet napokon át nem lehetett megközelíteni még terepjáróval, vagy traktorral sem. Az egyik hajnalon egy 22 éves helyi férfi a több mint egy méteres vízben a falu egyik családi házába az ablakon keresztül bemászott és onnan nagyobb összegű készpénzzel próbált meg távozni.

A házigazda éppen az áradástól elöntött udvaráról igyekezett menteni háziállatait és egyéb vagyontárgyait. Eközben figyelt fel arra, hogy valaki kiugrik a ház ablakán az akkor már mellkasig érő vízbe. Ezt látva a védekezésben résztvevőkel együtt utána eredt és az üldözőknek sikerült is őt megállítaniuk. A lefülelt tolvaj önként megmutatta a ruházatát és zsebeit, a helyszínen azonban nem találtak nála értéket. Kevéssel ez után a behatolót előállították a Szendrői Rendőrőrsre. A gyanúsított a rendőröknek már részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a helyiek azért nem találtak nála pénzt, mert az nem a zsebeiben, hanem a fejfedőjében rejtette el.

Az elkövetővel szemben az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrse kisebb értékre, közveszély színhelyén, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A nyomozók a megtartott házkutatás során az álmennyezet mögé rejtve megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított készpénz közel felét, így a keletkezett kár egy része megtérült.