ÁRVÍZ – Ál-kárfelmérők járják Kazincbarcikát

Kazincbarcika – Ál-kárfelmérők csengetnek be a házakba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán az árvíz sújtotta városrészben. Az önkormányzatnál azt mondják: elképzelhető, hogy bűnözők tartanak így terepszemlét, akik később visszatérhetnek és elvihetik az értékeket.

Maros Éva, a kazincbarcikai városháza szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: bár konkrét bűncselekményről még nem érkezett hozzájuk hír, de több lakó is jelezte: kárfelmérés címén ismeretlenek csengettek be hozzájuk. Csakhogy – mint utólag kiderült – sem az önkormányzat, sem pedig a biztosítók nem küldtek oda senkit. Az önkormányzati kárfelmérés ugyanis még nem kezdődött meg, a vízzel elöntött területre nem küldtek kárfelmérő szakembereket. A munkálatok jelenleg is a védekezés szakaszában tartanak – tette hozzá a szóvivő.

Az önkormányzatnál így arra kérnek mindenkit, hogy a saját értékeik megóvása érdekében lakásásukba csak olyan embert engedjenek be, akit azonosítani tudnak. Minden esetben kérjenek fényképes igazolványt, vagy megbízó levelet – közölte Maros Éva.