"Álfideszesek" gyûjtenek kopogtatócédulát – eljárást indított a BRFK

A választás rendje elleni bûncselekmény miatt indított eljárást a BRFK, miután kiderült, hogy a Fidesz nevében gyûjtöttek ismeretlenek kopogtatócédulákat csütörtökön dél körül Budapesten – értesült a Független Hírügynökség a Budapesti Rendõr-fõkapitányságtól.

Úgy tudni, az ügyben – tekintettel politikai jellegére – a BRFK egyik központi osztálya nyomoz, nem a kerületi kapitányság. A rendõrség azt megerõsítette, hogy az egyik érintettet elõállították, de azt még nem tisztázták, hogy pontosan milyen szerepe volt az ügyben.

Nyitrai Zsolt közleménye szerint csütörtökön dél körül a józsefvárosi Fidesz-irodába érkezett bejelentés arról, hogy gyanús személyek a Fidesz nevében kopogtatócédulákat gyûjtenek a Baross utcában. Az aktivistáknál azonban sem a párt által kiállított igazolvány, sem pedig megbízólevél nem volt. Hasonló bejelentés érkezett már egyébként szerdán is. A politikus közleménye szerint értesítették a csütörtökön történtekrõl a rendõröket, akik – információik szerint – el is fogták az egyik érintettet.

Nyitrai Zsolt a napokban számolt be arról, hogy többen a választókat megtévesztve arra készülnek, hogy a Fidesz nevében gyûjtsenek ajánlószelvényeket. Akkor azt mondta, hogy megpróbálnak védekezni, ezért az ajánlószelvényeket gyûjtõ önkénteseik névre szóló, hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal kopogtatnak majd be az emberekhez. A papírokon rajta van a párt pecsétje, az igazolványt Kubatov Gábor pártigazgató, a megbízólevelet pedig az adott jelölt hitelesíti.