Álcsatornázók csalnak Budapesten

Magukat csatornamunkásnak kiadó csalók csaltak ki pénzt Budapest több kerületében is, különbözõ intézményektõl és magánemberektõl. A csalók arra hivatkoztak, hogy a Fõvárosi Csatornázási Mûvektõl (FCSM) jöttek, kisebb tisztítási munkákat végeztek.

Az FCSM közlése szerint csalókról van szó, minden érintett tegyen feljelentést a rendõrségen.
A Fõvárosi Csatornázási Mûvek közleménye szerint az utóbbi napokban az I., X., XI. és XXII. kerületben jelentek meg a társaságra hivatkozó csalók. Az FCSM szerint közterületi munkákért senki nem kérhet készpénzt a lakóktól. A házakon, intézményeken belüli javítások nem az FCSM-re tartoznak.

A Társaság szakembereit az emblémával ellátott ruházatuk alapján és a feliratozott, korszerû célgépek használatáról könnyen meg lehet különböztetni a csalóktól. Ezen kívül õk céges igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet kérésre felmutatnak.

Az FCSM Zrt. kéri, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendõrségen, vagy érdeklõdjenek a társaság központi ügyeletén, ha gyanús emberek, az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól. A központi ügyelet díjmentesen hívható telefonszáma: 80/455-000.