Ál-nõvel zsarolt a szekszárdi férfi

Akt.:
Az interneten, saját maga által létrehozott nõi profillal zsarolta meg régebbi ismerõsét egy szekszárdi férfi, akit csütörtökön este fogtak el a rendõrök.

Erről Réti Lászlótól, a Szekszárdi Rendõrkapitányság Bûnügyi osztályának vezetõje számolt be a Független Hírügynökségnek. A rendõrség gyanúja szerint több sértettje is lehet az ügynek.
Internetes oldalon hozott létre egy máshonnan szerzett fotó segítségével nõi profilt egy 31 éves szekszárdi férfi, aki ezzel a virtuális álarccal ismerkedett össze egy szintén szekszárdi férfival. Miután interneten összemelegedtek, a profilt létrehozó férfi felhívta a sértettet, és megzsarolta õt.

Azt mondta, tudja, hogy a férfi összeismerkedett egy nõvel az interneten, és nem árulja be a barátságot a nõ rendkívül agresszív barátjának, ha kap 150 ezer forintot. A megzsarolt férfi – nem tudván, hogy kitalált szereplõkrõl van szó – tavaly júliusban fizetett, majd õsszel újra megzsarolták, ezért újra kifizette a 150 ezer forintot.

A kapzsi zsaroló azonban harmadszor is felhívta a férfit, aki ekkor már a rendõrséghez fordult. A megbeszélt csütörtöki idõpontban egy parkoló autó kerekére helyezte a kért összeget, amit néhány perc múlva a zsaroló vett elõ. Ekkor fogták el õt a szekszárdi rendõrök.

A zsaroló lakásán tartott házkutatás során lefoglalták a számítógépét, amelynek vizsgálata jelenleg is tart – mondta el Réti László. A rendõrség gyanúja szerint ugyanis több sértettje is lehet az ügynek.

Az elfogott férfit zsarolás bûntett megalapozott gyanúja miatt õrizetbe vették, és a rendõrség kezdeményezte elõzetes letartóztatását. Tettéért akár öt év börtönt is kaphat.