19 oltópont mûködik tovább péntektõl

Országosan 19 oltópont üzemel tovább péntektõl is, ahol változatlanul 3000 forintért kapják meg a H1N1 elleni védõoltást azok, akik nem jogosultak térítésmentesen a vakcinára – derül ki az ÁNTSZ pénteki közleményébõl.

Az oltópontok többsége az elmúlt hetek lecsökkent érdeklõdése miatt csütörtökön bezárt, 19 helyen azonban továbbra is várják azokat, akik be szeretnék magukat oltatni. Budapesten két helyen, emellett Tatabányán, Székesfehérváron, Veszprémben, Gyõrben, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Kaposvárott, Pécsett, Egerben, Salgótarjánban, Miskolcon, Sárospatakon, Szolnokon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden és Békéscsabán az ÁNTSZ regionális intézeteiben adják be az oltást. A címek és a nyitvatartások az ÁNTSZ honlapján (www.antsz.hu) elérhetõk.

Az ÁNTSZ hangsúlyozza, hogy a védõoltás a kockázati csoportok részére továbbra is ingyenes. A közlemény kitér arra is, hogy a várandósok körében arányaiban sokkal nagyobb az újinfluenza okozta súlyos megbetegedés és a tragikus kimenetel az egészségesekhez képest. Ezért a várandósok körében különösen fontos a védõoltás, amely a betegség ellen az egyetlen hatásos védekezés. A terhes nõk az õket ellátó gondozókon túl az ellátást adó nõgyógyászati szakrendeléseken is kaphatnak védõoltást.

Címkék: , ,