19 évi fegyházat kapott első fokon a kiskunlacházi lány gyilkosa

A 14 éves kiskunlacházi tinilány megölésével, megerőszakolásával és kifosztásával vádolt, a történtek idején 26 éves helybeli fiatalembert 19 évi fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Pest Megyei Bíróság hétfőn. Az ítélet nem jogerős.

2008. november 22-én, napra pontosan két évvel az ítélethirdetés előtt a kiskunlacházi kiserdőben a vádlott megtámadta, megerőszakolta és megölte az este hazafelé tartó fiatal lányt, akinek táskáját és nyakláncait is magával vitte.

Szalay Csaba bíró az ítélet szokatlanul részletes és hosszantartó indoklásakor emlékeztetett arra, hogy a nagy közfelháborodást kiváltott, brutális gyilkosságot követő, különösen széleskörű nyomozás során 700 embert hallgattak ki, a bírósági tárgyaláson pedig 40 tanút és 11 szakértőt hallgattak meg. A Pest Megyei Bíróság a büntetlen előéletű vádlott tagadása ellenére bizonyítottnak látja, hogy ő a tettes, amit elsősorban az orvos szakértői véleményekre alapoz.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett. A símaszkos kommandósok által őrzött vádlott előzetes letartóztatását a bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartja.
– Független Hírügynökség –