19 évet kapott a gyilkos mentőápolónő

19 év fegyházra ítélte és 5 évre kitiltotta az ország területéről a Fővárosi Bíróság csütörtökön azt az ukrán állampolgárságú mentőápolónőt, aki egyik betegét, egy 84 éves mozgássérült asszonyt, különös kegyetlenséggel megölte.

A magyar anyanyelvű ukrán állampolgárságú szakápolónő az egyik magán mentőszolgálat munkatársa volt, de keresete kevésnek bizonyult, mert szenvedélyes rabja lett a játékgépeknek. Anyagi gondjai enyhítésére idős betegektől kért kölcsön kisebb-nagyobb összegeket, amelyeket azonban soha nem adott vissza. Amikor ezért elbocsátották állásából, elhatározta, hogy nagyobb összeget szerez. Áldozatul egy 84 éves mozgássérült asszonyt szemelt ki, akit még 2004. április 4-én megpróbált kifosztani a lakásán. Az idős nőt hosszan fojtogatta, majd a földön fekvő áldozat torkára lépett és többször fejbe rúgta, végül pedig egy konyhakéssel kétszer szíven szúrta. A brutális mentőápolónő kénytelen volt üres kézzel távozni az V. kerületi Veres Pálné utcai lakásból, mert hiába kutatkodott, pénzt sehol sem talált.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ápolónő továbbra is előzetes letartóztatásban marad.