19 éves a Fidesz – Orbán: mi vagyunk az Új Nyugat nemzedék

“Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik” – üzente pénteken a fiataloknak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a legnagyobb ellenzéki párt 19. születésnapja alkalmából tartott rendezvényen.

A pártelnök három pontban fogalmazta meg a Fidesz üzenetét a jövő és a következő nemzedékek számára. Ne engedjék, hogy az oroszok, a szocializmus és a kommunizmus visszaszivárogjon Magyarországra, ne engedjék, hogy egy demokrácia – vagyis felelősség és elszámoltathatóság – nélküli többpártrendszer hatalmasodjon el az országban és tartsanak ki a nyugatosság mellett, vagyis ne hagyják, hogy a Szovjetunió után most a Gazprom legvidámabb barakkja legyen Magyarország – fogalmazott Orbán Viktor.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ő és a Fidesz nemzedékének – amit az Új Nyugat nemzedékének nevezett – még nem ért véget a feladata. Véleménye szerint a küldetésüknek még csak a kisebbik részét végezték el az elmúlt 19 évben és – bár már erre is joggal büszkék – nem szabad abbahagyni a munkát.

A pártelnök egyébként a diákhitelt, a gazdasági minisztérium létrehozását, a családi adókedvezményt, a Széchenyi-tervet, a magyarigazolványt, a párkányi Duna-híd megépítését és a Nemzeti Színházat nevezte a Fidesz “igazi, európai, innovatív” intézkedéseinek, melyekkel lényegében változtattak az országon és a gondolkodásmódon.